Bewoners Rolde besparen bijna €10.000 met gezamenlijke acties

Bewoners Rolde besparen bijna €10.000 met gezamenlijke acties

Samen energie besparen werkt. In Rolde besparen buurtbewoners uit Oosterveld samen bijna € 10.000,- per jaar op hun energierekening dankzij gezamenlijke isolatie- en zonnepanelenacties, die ze met Buurkracht organiseerden. Hun ervaringen delen ze graag met andere inwoners van Rolde en omgeving tijdens de Warmtetouravond in de Boerhoorn op 7 maart. “Het zou mooi zijn als we daarmee andere buurten in Rolde of dorpen in de gemeente aansteken.”

Christiaan Teule van het buurtteam in Oosterveld: “In onze buurt zijn we samen met isolatie aan de slag gegaan. Want samen is dat makkelijker en voordeliger dan alleen. Die gezamenlijke aanpak heeft in Oosterveld leuke resultaten opgeleverd: zestien huishoudens hebben meegedaan aan onze acties voor dak-, vloer- en gevelisolatie. Daarmee besparen ze nu samen bijna 10.000 kuub gas per jaar. Ook onze zonnepanelenactie heeft goed gelopen. Nu het Drents Energieloket de Warmtetour organiseert en deze ook naar Rolde brengt, grijpen we die gelegenheid graag aan om bezoekers te informeren over hoe we dat voor elkaar gekregen hebben. En hoe ze zelf ook in hun eigen buurt of dorp acties kunnen opzetten. Ik zou dus tegen iedereen willen zeggen: kom naar de Warmtetouravond op 7 maart en zoek ons op.”

Informatieavond over isolatie
Op 7 maart  organiseert het Drents Energieloket in samenwerking met de gemeente Aa en Hunze, de Natuur en Milieufederatie Drenthe en het buurtteam Oosterveld een speciale informatieavond over het isoleren van uw woning in de Boerhoorn in Rolde vanaf 19.30 uur. Alle inwoners van Rolde en omgeving zijn hiervoor van harte welkom. De informatieavond is onderdeel van de campagne ‘Drent zit er warmpjes bij’, een initiatief van het Drents Energieloket. Het doel van de campagne is alle Drentse woningen warm, comfortabel en energiezuinig te maken en huiseigenaren te adviseren en te ondersteunen bij het isoleren van hun huis.

Samen met Buurkracht
Het buurtteam in Oosterveld werkt samen met Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het buurtteam trekt de kar, Buurkracht ondersteunt. Inmiddels zijn al ruim 100 buurten in Nederland actief met Buurkracht. Op de website van Buurkracht heeft Oosterveld een eigen buurtpagina, www.buurkracht.nl/oosterveld. Hier kunnen inwoners onderling communiceren. Daarnaast kunnen ze met een slimme meter op hun persoonlijke pagina hun elektriciteit- en gasverbruik zien en vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt. Tijdens de Warmtetouravond in Rolde kunnen geïnteresseerden behalve bij het buurtteam Oosterveld ook terecht bij Marjan Hendriks van Buurkracht. En zo meer te weten te komen over hoe Buurkracht werkt en buurten helpt om samen geld en energie te besparen.