Bijeenkomsten Drenthe Sport Duurzaam van start

Bijeenkomsten Drenthe Sport Duurzaam van start

Op maandag 27 februari is in Dwingeloo de eerste bijeenkomst van Drenthe Sport Duurzaam gehouden. Binnen dit project van SportDrenthe, het Drents Energieloket en de Natuur en Milieufederatie Drenthe worden (buiten)sportverenigingen ondersteund bij het verduurzamen van hun sportaccommodatie.

Ondersteuning en een gratis energiescan

Lokale sportverenigingen krijgen tijdens een bijeenkomst informatie over de mogelijkheden van verduurzaming binnen dit project. Deelnemers ontvangen een gratis energiescan en ondersteuning bij het maken van een verduurzamingsplan. Ook wordt er aandacht besteed aan de financieringsmogelijkheden zoals subsidies en de, voor sportverenigingen gunstige, Energielening SportDrenthe.

Goed voorbeeld

Voetbalvereniging Achilles 1894 uit Assen is de afgelopen jaren bezig geweest met verduurzaming van de club. Naast het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen betrokken zij hun leden bij de collectieve inkoop van zonne-energie. Het verhaal van Achilles 1894 dient als voorbeeld voor sportverenigingen in Drenthe. Om andere sportverenigingen te enthousiasmeren over de mogelijkheden is er een promotiefilm gemaakt over het verduurzamingstraject bij Achilles 1894. Op de bijeenkomsten wordt de film getoond en is de vereniging aanwezig om vragen te beantwoorden.

Ron Jans

Ron Jans, trainer van PEC Zwolle, heeft zich verbonden aan het project Drenthe Sport Duurzaam. Als trainer behaalde hij met Achilles 1894 in 2000 de kampioenstitel van het amateurvoetbal. In de promotiefilm vertelt Ron Jans dat hij achter duurzaamheid staat, voor het behoud van onze leefwereld, maar ook om sport toegankelijk en betaalbaar te houden voor de jeugd.

Meer informatie

Lees meer over het project Drenthe Sport Duurzaam op de website. U kunt daar ook de data vinden van komende bijeenkomsten.

Lees meer over de Energielening SportDrenthe.