De Fledders in Vries in de ban van samen energie besparen

De Fledders in Vries in de ban van samen energie besparen

Buurtbewoners van De Fledders: Arnold Onnes,  Jan Postma, IMG_1774Oscar Rietkerk en Janneke Bastiaans zijn een half jaar geleden gestart met Buurkracht. Een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., dat hen helpt bij het nemen van energiebesparende maatregelen. En met succes! Met hun eerste isolatie-actie besparen buurtgenoten die mee hebben gedaan gemiddeld € 400,- per jaar op hun energierekening. Samen bespaart de buurt op jaarbasis al ruim € 12.000,-. Interesse om in de buurt ook aan de slag te gaan met energie besparen? Neem gerust contact op met het buurtteam of Buurkracht.

Het buurtteam ging van start met het maken van warmtebeelden van woningen in de buurt. Daaruit bleek dat uit veel huizen warmte lekt via vloeren en muren. Ze hebben vervolgens offertes opgevraagd bij verschillende isolatiebedrijven. Samen met specialisten zijn deze beoordeeld. Het bedrijf dat het beste uit de bus kwam, bleek ook de scherpste prijs te bieden en heeft een mooi isolatieaanbod gedaan voor de inwoners van Vries. Die daar dankbaar van profiteerden.

Meedoen kan nog steeds
Inwoners van De Fledders kunnen zich aanmelden op www.buurkracht.nl/de-fledders. Daar staat informatie over de acties die het buurtteam organiseert. En met een slimme meter kunnen inwoners inzicht krijgen in hun energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt. Al ruim 70 buurtgenoten hebben zich aangemeld.

Ook aan de slag met energie besparen?
Enthousiaste inwoners van andere buurten die aan de slag willen kunnen contact opnemen met Marjan Hendriks van Buurkracht via T 06 52 38 60 09 of marjan@buurkracht.nl. Ook kan contact opgenomen worden met het buurtteam van De Fledders, via: buurtteam.defledders@gmail.com.