Drentse sportclubs lopen warm voor duurzaamheid

Drentse sportclubs lopen warm voor duurzaamheid

Meer dan 40 Drentse sportclubs hebben een energiescan van hun accommodatie laten maken en zijn op basis van de uitkomsten aan de slag gegaan.

Onder de paraplu van Drenthe Sport Duurzaam, een samenwerking tussen Drents Energieloket, SportDrenthe en Natuur- en Milieufederatie Drenthe, zijn afgelopen voorjaar voorlichtingsbijeenkomsten gehouden in Assen, Westerveld, Emmen, De Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe. Na de zomer volgen Aa en Hunze, Meppel, Tynaarlo en Borger-Odoorn.

Drenthe telt ongeveer 230 zogeheten buitensportclubs. Een deel daarvan is op eigen initiatief op de duurzame toer gegaan. De resterende 170 clubs worden door Drenthe Sport Duurzaam warm gemaakt voor energiebesparing. Komt niet alleen het milieu ten goede, maar ook de portemonnee van de penningmeester.

,,Alle sportverenigingen in de gemeenten, die we hebben bezocht, hebben een energiescan laten uitvoeren. Dan wordt de gehele accommodatie onder de loep genomen en wordt een rapport opgesteld met besparingsmaatregelen.”aldus Paul van Dijk, projectleider van Drenthe Sport Duurzaam.

Bron: Dagblad van het Noorden, 27 juni 2017

Meer over het project: www.drenthesportduurzaam.nu