Duurzame inspiratie voor sportverenigingen

Duurzame inspiratie voor sportverenigingen

Het project Drenthe Sport Duurzaam is dit jaar gestart om sportverenigingen te ondersteunen bij hun verduurzaming. Om Drentse sportverenigingen te inspireren en te informeren over de mogelijkheden van verduurzaming van hun accommodatie, worden momenteel informatiebijeenkomsten gehouden per gemeente. Tijdens de bijeenkomsten krijgen sportverenigingen informatie over hoe je verduurzaming kunt aanpakken, hoe je het financiert en welke ondersteuning je kunt verwachten bij deelname aan het project.

De verduurzaming van Achilles 1894

Een vereniging die ervaring heeft met verduurzaming, is voetbalvereniging Achilles 1894. Van hun succesverhaal is een film gemaakt, die laat zien hoe zij dit hebben aangepakt. Bekijk de film hier.

Aanmelden voor het project

Verenigingen worden tijdens de bijeenkomst uitgenodigd zich aan te melden voor het project. Bij deelname ontvangen sportverenigingen een gratis energiescan en ondersteuning bij het schrijven van een plan van aanpak. Ook krijgen ze advies over de mogelijkheden om dit te financieren.

Meer informatie

Deze maand worden bijeenkomsten gehouden voor sportverenigingen in de gemeente de Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.drenthesportduurzaam.nu