Eerste klant ‘Hoogeveen woont SLIM’ een feit!

Eerste klant ‘Hoogeveen woont SLIM’ een feit!

Op 1 april werd de winkel voor duurzaam wonen ‘Hoogeveen woont SLIM’ feestelijk geopend door wethouder Gert Vos en gedeputeerd Tjisse Stelpstra. Na ruim een maand is de eerste klant een feit en gaat Hoogeveen woont SLIM haar eerste woning in de wijk verduurzamen!

Het concept

Het concept van :SLIM wonen met energie is het samen met woningeigenaren kijken naar kansen van energiebesparing in de eigen woning.  Met een energieadviseur worden de mogelijkheden tot verduurzaming bekeken, waaraan meteen een bedrijf met een kwaliteitslabel gekoppeld wordt. Met een wijkgerichte aanpak wordt voor inwoners de drempel voor verduurzaming zo laag mogelijk gemaakt.

Wolfsbos

In de wijk Wolfsbos in Hooogeveen bleek dit concept ook succesvol. Tijdens de opening waren al veel bewoners enthousiast over Hoogeveen woont SLIM waarna na persoonlijke gesprekken ruim 20 offertes zijn opgesteld. De maatregelen die mensen graag willen zijn verschillend; de een wil vloerisolatie, de tweede wil zonnepanelen en weer een ander wil het glas in de woning vervangen. Meneer Abbing meldde zich als eerste klant! Hij ziet veel voordelen in het duurzamer maken van zijn woning, zo bespaart het niet alleen energie, maar geeft het ook vooral veel comfort. Voordelen van het concept van  Hoogeveen woont SLIM is dat het zo lekker dichtbij is en er een goed advies gegeven wordt. Hij had al een aantal maatregelen getroffen zoals het isoleren van de spouwmuur, de vloer en het dak. En met het vervangen van het glas, heeft hij zijn woning op een goed basisniveau gebracht!

Collectieve inkoop

In de wijk is er ook een grote behoefte aan zonnepanelen. Daarom kijkt :SLIM wonen met energie of er een collectieve inkoopactie mogelijk is. Hiermee proberen ze zoveel mogelijk mensen in de de wijk Wolfsbos enthousiast te maken en aan te laten sluiten.

Ook meedoen in Hoogeveen?

Woont u in of om de wijk Wolfsbos in Hoogeveen? En wilt u ook weten wat de mogelijkheden zijn om uw woning te verduurzamen? Kom langs in de winkel in d’Olde Bieb in Wolfsbos (elke woensdag geopend vanaf 10.00 uur) voor een vrijblijvend advies of kijk op www.hoogeveenwoontslim.nl.