Energielening SportDrenthe online

Energielening SportDrenthe online

Veel sportclubs met eigen accommodatie kampen met hoge energielasten. Om de drempel voor de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen, een warmtepompinstallatie of een energiezuinig ledverlichtingssysteem te verlagen hebben SportDrenthe en de Drentse Energie Organisatie in januari de Energie Lening SportDrenthe geïntroduceerd. De lening maakt deel uit van het project “Drenthe Sport Duurzaam”. Vanaf vandaag is de Energie Lening SportDrenthe eenvoudig digitaal aan te vragen.

Gratis energiescan

Via de website van het Drents Energieloket kunnen buitensportverenigingen in Drenthe zich aanmelden voor een gratis energiescan van Drenthe Sport Duurzaam. De Provincie Drenthe heeft voor deze scans een subsidie beschikbaar gesteld waarmee zo’n 200 Drentse buitensportverenigingen van een energiescan kunnen worden voorzien. Na de scan krijgen verenigingen een persoonlijk advies over de voor hen meest geschikte investeringen.

Energie Lening SportDrenthe

Bij de Drentse Energie Organisatie kan 75% van het te investeren bedrag worden gefinancierd tegen een aantrekkelijke rente. Het financieringsbedrag is minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000,-. De Energie Lening SportDrenthe wordt aangevraagd op basis van de offerte. De rente is gekoppeld aan de rente van de SvN en wordt gepubliceerd op de website van Energie Lening SportDrenthe.

Aanvragen Energie Lening SportDrenthe

Via het digitale aanvraagformulier van Energie Lening SportDrenthe kunt u de lening aanvragen.