Opening duurzaamste huis in Drenthe

Opening duurzaamste huis in Drenthe

‘De Groenling’ zoals het huis van Henk en Jessica Bulder liefkozend wordt genoemd, nadert zijn voltooiing. De kroon op het werk na ruim een jaar van noeste arbeid aan een bijzonder duurzaam huis in De Wijk. Door het pionieren van Henk en Jessica, effenen zij deels de weg voor diegenen die ook duurzaam willen bouwen. Op vrijdag 12 mei openen zij de deuren van hun nieuwe huis voor bezoek. Kom je ook?

Op 1 maart 2016 ging de eerste schop de Drentse klei in. Sindsdien heeft Drenthe In Transitie contact gehouden met Henk Bulder die ons regelmatig op de hoogte wilde brengen over de vorderingen van de bouw. Van het moment dat de fundering met onder andere schuimbeton werd gelegd, tot aan de installatie van de waterbesparende Nebia shower; Henk Bulder heeft erover geschreven.

Nu biedt hij de mogelijkheid aan andere Drentenaren om van dichtbij te zien en horen welke innovatieve technieken hij, samen met een aantal cruciale betrokkenen, heeft toegepast en schetst de uitdagingen die komen kijken bij de bouw van een uniek duurzaam huis.

Waar: familie Bulder, Oosterakker 66, 7957 EK De Wijk
Wanneer: vrijdag 12 mei 2017
Tijd: inloop vanaf 15.30 uur. Start programma 16:00 uur tot ongeveer 18:00 uur.

Zet alvast de datum in je agenda! En mocht je je alvast aan willen melden, dat kan via deze link.