Noordenveld – energiezuinige woningen in Peize

Noordenveld – energiezuinige woningen in Peize

Informatie over kavels energiezuinige woningen in Peize

Lange Streeken 2: klik op afbeelding voor de actuele situatie en de nog beschikbare kavels

In de woonwijk De Lange Streeken II is ruimte voor in totaal 103 woningen. Daarvan zijn 41 vrije sectorkavels die de gemeente verkoopt. Klik op de kaart om te zien welke kavels nog beschikbaar zijn. Van de 41 vrije kavels geeft de gemeente een aantal uit voor 2-onder-1 kap woningen. Samen met een medebouwer kunt u hier uw eigen woning laten ontwerpen en bouwen. De kavels waarop dit mogelijk is zijn de kavels 10 t/m 13 en 39 t/m 45.

Drie nieuwe kavels

Vanaf heden geeft de gemeente drie nieuwe kavels uit waarop u zelf een woning kunt realiseren. Dit zijn de kavels 46, 47 en 48. Doordat deze kavels voor het eerst als vrije kavels worden aangeboden zal dit gebeuren via een inschrijving. Bij meerdere inschrijvingen op dezelfde kavel zal een verloting plaatsvinden.

Kavel 46

Kavel 46 is bestemd voor een vrijstaande woning. Deze kavel heeft een oppervlakte van 651 m²  met een vrij op naam prijs van € 171.240,-. Vanaf heden t/m 13 maart 2015 kunt u zich inschrijven voor kavel 46. Bij meerdere inschrijvingen zal een verloting plaatsvinden.

Kavels 47 en 48

De kavels 47 en 48 zijn bestemd voor een twee-onder-één-kap woning.
Kavel 47 heeft een oppervlakte van 334 m² met een vrij op naam prijs van € 76.320,-.
Kavel 48 heeft een oppervlakte van 395 m² met een vrij op naam prijs van € 90.120,-.
Vanaf heden t/m 13 maart 2015 kunt u zich inschrijven voor kavel 47 of kavel 48. Samen met uw toekomstige medebouwer kunt u het ontwerp van uw twee-onder-één-kap woning vormgeven.

Voor de inschrijving van één van deze kavels kunt u gebruik maken van het optieformulier op deze website onder het kopje “Meer informatie” rechts op deze pagina. U kunt zich voor één kavel inschrijven. Wanneer u een kavel toegewezen krijgt, krijgt u de kavel voor de duur van 15 weken kosteloos in optie met daarna de eenmalige mogelijkheid tot een betaalde verlenging van maximaal 16 weken voor 5% van de kavelprijs per jaar.

Het ingevulde optieformulier kunt u per post sturen naar de Gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC  RODEN onder vermelding van inschrijving bouwkavel, of digitaal naar s.lap@gemeentenoordenveld.nl.
U ontvangt een bevestiging van de inschrijving. Na de sluiting nemen wij contact met u op over de toewijzing van de kavel en of er een verloting plaats dient te vinden.

Prijzen

De prijzen zijn Vrij Op Naam (VON). Dat betekent dat de prijs van de kavel inclusief 21% BTW, notariskosten en kadasterkosten is.

Meer informatie

Informatie over prijzen, individuele kavels, verkoopvoorwaarden en de wijze waarop u een kavel kunt kopen vindt u onder Meer informatie, rechts van dit scherm. Het fotoalbum geeft u een impressie van het soort woningen dat al gebouwd is in De Lange Streeken II.

Optieregeling

Door middel van het inschrijfformulier kunt u voor maximaal één van de vrijstaande bouwkavels een gratis optie krijgen van maximaal 15 weken. Na deze periode heeft u drie mogelijkheden:

  1. U koopt de kavel;
  2. Bent u er nog niet helemaal uit, dan kunt u, aansluitend aan de kosteloze optieperiode, overgaan tot een betaalde optietermijn. U kunt dan voor maximaal 16 weken optietermijn verlengen. De kosten hiervoor zijn 5% rente over de kavelprijs per jaar.  Deze optietermijn is dagelijks schriftelijk opzegbaar;
  3. U ziet af van de twee bovenstaande mogelijkheden en de kavel komt weer in de reguliere verkoop.

Contact

Heeft u vragen over de kavels of de optieregeling? Dan kunt u contact opnemen met Stephan Lap via telefoonnummer 14 050 of via e-mail: postbus@gemeentenoordenveld.nl.

Van Dijk Groep

De Van Dijk Groep gaat 28 energiezuinige en extra energiezuinige woningen bouwen. Klik op de kaart om te zien welke woningen dit zijn. De verkoop van deze woningen is reeds gestart. Voor meer informatie over de verkoop van deze woningen zie energiezuinigpeize.nl (Deze link opent in een nieuw venster)  en  http://www.vandijkgroep.com/projecten/peize-28-energiezuinige-woningen/