1 juni: Thematour “Bouwen met Duurzame Materialen” in Meppen

1 juni: Thematour “Bouwen met Duurzame Materialen” in Meppen

Ga mee met de thematour ‘Bouwen met duurzame materialen’ in Meppen

Voor huiseigenaren die zich willen verdiepen in duurzaam wonen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route nu thematours. In Meppen is woensdag 1 juni de thematour ‘Bouwen met duurzame materialen’.  Familie Onland-Lucassen geeft een rondleiding in hun woning. Naast deze tour in Meppen vinden er in mei en juni nog tientallen andere tours in Nederland plaats. Deze tours zijn een aanvulling op de Nationale Duurzame Huizen Route in november. Tijdens een thematour bezoekt een groep van gemiddeld twaalf geïnteresseerden een woning aan de hand van een specifiek thema.

De woning van familie Onland-Lucassen is voorzien van diverse duurzame toepassingen. Tijdens de rondleiding delen de huiseigenaren hun ervaringen over hergebruikte bouwmaterialen en isolatie van de woning.  Bezoekers kunnen leren van de kennis van deze huiseigenaren. De thematour ‘Bouwen met duurzame materialen’ vindt plaats op woensdag 1 juni om 19.30 uur.  Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.duurzamehuizenroute.nl.

Thematours in Nederland
“Het enthousiaste verhaal van een huiseigenaar sluit goed aan bij de vragen van de bezoekers. Juist in een woning ga je de samenhang van de verschillende mogelijkheden pas goed begrijpen. Ook de uitwisseling binnen de groep geïnteresseerden is waardevol; dit gaat ook door na de tour”, aldus organisator Gerard Simon. De organisatie verwacht zo’n 40 tours te organiseren. Door het gevarieerde aanbod van thematours overal in Nederland kunnen bezoekers zich verder verdiepen in specifieke maatregelen of concepten. De thema’s variëren van zonnepanelen, energieneutraal renoveren, een warmtepomp in een bestaande woning, het gebruik van natuurlijke materialen, etc.

Thema aangeven
Huiseigenaren die behoefte hebben aan specifieke informatie kunnen dat op de website aangeven. Als er in een gemeente of regio voldoende interesse is in een bepaald thema, wordt er een tour georganiseerd. Dit gebeurt in samenwerking met huiseigenaren waarvan de woning op de website staat.

Volgende editie Duurzame Huizen Route
De Nationale Duurzame Huizen Route vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 en 12 november. Naast de openstelling van de huizen is het mogelijk om het hele jaar door via de website vragen aan deelnemende huiseigenaren te stellen. Hiermee zijn de goede voorbeelden voor iedereen het hele jaar door bereikbaar.