VV Noordscheschut betrekt leden en inwoners bij verduurzaming

VV Noordscheschut betrekt leden en inwoners bij verduurzaming

Donderdag 22 juni hield voetbalvereniging Noordscheschut een informatieavond over zonne-energie voor eigen leden en inwoners van Noordscheschut. De voetbalvereniging wil energieneutraal worden. In dat proces worden zij ondersteund door het samenwerkingsverband Drenthe Sport Duurzaam. De vereniging heeft in de afgelopen weken 200 zonnepanelen op het dak van de kleedkamers geplaatst. Ook betrekken ze leden en inwoners van het dorp bij een gezamenlijke inkoop van zonne-energie.

Informatieavond

Tijdens de informatieavond lieten zo’n 25 geïnteresseerden zich informeren over de collectieve inkoop van zonne-energie. Er werden interessante regelingen toegelicht, zoals de postcoderoosregeling voor mensen die geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen hebben. Zij kunnen gebruik maken van collectieve inkoop van elders gestationeerde zonnepanelen. Ook de aanschaf van zonnepanelen op eigen dak wordt gemakkelijker gemaakt, door de zonnelening van gemeente Hoogeveen.

Mooie stap

Betrokken partijen zoals Gemeente Hoogeveen, de Natuur en Milieufederatie Drenthe, SportDrenthe en het Drents Energieloket juichen het initiatief van de voetbalvereniging toe, het betrekken van inwoners is een mooie stap in het succesvolle verduurzamingstraject van VV Noordscheschut.

Drenthe Sport Duurzaam

Drenthe Sport Duurzaam is een provinciaal samenwerkingsverband van SportDrenthe, het
Drents Energieloket en de Natuur- en Milieufederatie Drenthe. In het project, dat loopt van 2017 t/m 2020, worden (buiten)sportverenigingen in Drenthe ondersteund bij het verduurzamen van hun sportaccommodatie.

Meer informatie

Meer informatie over het project Drenthe Sport Duurzaam: www.drenthesportduurzaam.nu

Meer informatie over de zonnelening: www.zonzoektdrent.nl