Woning isoleren? Schakel specialisten in

Woning isoleren? Schakel specialisten in

Tocht en vocht in huis? Tijd voor actie
Overweegt u om uw woning te isoleren? Verstandig! Net als u zijn er in Drenthe veel mensen mee bezig. tripple glasOm ze te helpen bij het maken van de juiste keuzes, organiseren Drentse gemeenten en Het Drents Energieloket speciale voorlichtingsbijeenkomsten. Daar zijn gespecialiseerde bedrijven uit de regio aanwezig die u informatie geven over isolatiematerialen. We lichten alvast een paar van deze maatregelen eruit.

Dubbelglas of thermopane: beperkte levensduur
In veel huizen is al dubbelglas aanwezig, maar wat niet iedereen weet is dat dubbelglas, of thermopane zoals dat vroeger genoemd werd, geen leven lang meegaat. Heeft u al wat ouder dubbelglas wees dan alert op condens tussen de beide glasbladen en bekijk ook de kitranden eens goed. Als er haarscheurtjes in zitten, dan is uw dubbelglas misschien aan reparatie of vervanging toe.

Ouder dubbelglas vervangen door nieuw isolatieglas
Het vervangen van ouder dubbelglas kan een goede investering zijn, want isolatieglas heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het heeft veel hogere isolatiewaarden dan vroeger. Er bestaat nu hoogrendements glas (HR++), vierseizoenen glas en zelfs driedubbel glas.

2 vliegen in 1 klap: nieuwe kozijnen met nieuw isolatieglas
Een moment om nieuw isolatieglas te overwegen is wanneer uw kozijnen aan vervanging toe zijn. U kunt dan kiezen voor houten kozijnen, maar kunststof wint aan populariteit omdat dat minder onderhoud vraagt. Welke keuze voor u geschikt is, hangt van vele factoren en natuurlijk uw wensen af. Laat een glasbedrijf eens met u meedenken.

Vochtig en koud in huis, schimmel op de muur: tijd voor actie!
Het komt vaak voor in huizen zonder spouwmuurisolatie: koude muren en schimmelplekken achter bank of kast. Het wijst op vochtproblemen en vaak komt dat door een niet (goed) geïsoleerde spouwmuur. Een verfje over die schimmelplekken werkt tijdelijk, maar u lost er het probleem niet mee op. Laat daarom een energie-adviseur of isolatiebedrijf langskomen. Zij kunnen met een endoscoop in de spouwmuur kijken en weten vaak heel snel wat er aan de hand is en wat u zou kunnen doen.

Gevel-, dak- of vloerisolatie: schakel een specialist in
Isolatieparels, purschuim (polyurethaan), isolatiematten, steenwol en glaswol: het hangt van uw huis en allerlei andere factoren af wat het meest geschikte isolatiemateriaal is. Om er zeker van te zijn dat de isolatie goed gebeurt, schakelt u bij voorkeur een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf in. Het naadloos aanbrengen van een isolatielaag met purschuim is sowieso specialistenwerk.

Beter binnenklimaat door lagere luchtvochtigheid
Mensen die hun huis hebben geïsoleerd, merken het effect al binnen een paar dagen. Muren zijn warmer en de luchtvochtigheid daalt. Samen met goede ventilatie is dat niet alleen gezonder en veel comfortabeler, ook de cv-ketel slaat minder vaak aan.

 

Aan dit artikel werkten mee: Van Reenen Glas uit Drachten, Van den Berg Isolatie uit Borger en Ratering Isolaties uit Buinerveen. Kijk hier voor een overzicht van gecertificeerde leveranciers in de regio.