Zon vindt Drent!

Zon vindt Drent!

De campagne Zon zoekt Drent boekt goede resultaten dit jaar. Naast de informatieavonden in Drentse gemeenten, is met een social mediacampagne zonne-energie onder de aandacht gebracht bij Drentse inwoners. Door een mix van on- en offline informatie is Zon breed gepromoot bij woningeigenaren. De aanpak werkt, de Facebookcampagne heeft ca. 80.000 inwoners van Drenthe bereikt! Ook de informatieavonden zijn druk bezocht. Kortom, Drenthe houdt van zon!

Social mediacampagne

De campagne bestaat uit 3 fasen: in fase 1 werden mensen naar de zonnekaart geleid, om te kijken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. In fase 2 werd de zonnelening gepromoot, die de meeste gemeenten dit jaar beschikbaar stellen voor hun inwoners. Fase 3 bood een duidelijk stappenplan voor de aanschaf van zonnepanelen. De campagne heeft een bereik gegenereerd van 80.000 inwoners van Drenthe. De campagnewebsite www.zonzoektdrent.nl is afgelopen periode druk bezocht.

Informatieavonden

Ook is er veel interesse voor de informatieavonden van Zon zoekt Drent. Waar vorig jaar gemiddeld 100 mensen op een informatieavond af kwamen, hebben we nu zelfs avonden gehad met 300 bezoekers! In mei en juni zijn er informatieavonden gehouden in gemeente Assen, Borger-Odoorn, Noordenveld, Westerveld en Tynaarlo. De bedrijven die meewerken aan de campagne zijn ook erg tevreden met hoge bezoekersaantallen. Het is de bedoeling om in september nog een vervolgactie te geven aan de campagne Zon zoekt Drent, om eventueel overgebleven budget voor de zonnelening te promoten bij de inwoners van betreffende gemeenten.