Check uw energielabel

Check uw energielabel

Check hier het indicatieve energielabel van uw woning en controleer met de energielabel-wizard of u met al uitgevoerde maatregelen misschien een beter energielabel verdient.

De energielabelatlas is een initiatief van MeerMetMinder en geeft een beeld van de situatie van uw woning op basis van het woningtype en bouwjaar. Via de controlestappen krijgt u tips om uw label te verbeteren.

Via de energielabelatlas kunt u niet uw definitieve label laten vaststellen. Dat moet gebeuren op de website van het Rijk: www.energielabelvoorwoningen.nl.

Het voorlopige energielabel

Aan het begin van 2015 heeft u, als het goed is, een brief van de Rijksoverheid gekregen waarin uw voorlopige energielabel staat vermeld. In de meeste gevallen komt het indicatieve label van de energielabelatlas overeen met het voorlopige label dat u begin 2015 van het Rijk hebt gekregen.

Komt u met de controle via de energielabelatlas tot een beter label dan het voorlopige label die u van de Rijksoverheid hebt gekregen? Ga dan naar de site: www.energielabelvoorwoningen.nl, log in met uw DigID en kijk hoe u een officieel en correct label kunt krijgen.

Vragen

Heeft u vragen over de totstandkoming van het voorlopige label die u van de Rijksoverheid heeft gekregen? Neem dan contact op met de helpdesk Energielabel. Er zitten medewerkers klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt hen bereiken via 0800-0808 of helpdesk@energielabel.nl. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00-22.00 uur en in het weekend van 9.00-17.00 uur.

Voor het direct bekijken van uw energielabel, klik hieronder voor de Energielabel Atlas:

Check je label:

energielabelatlas

Bekijk de atlas En check nu