Financiële hulpmiddelen

Financiële hulpmiddelen

Voor energiebesparende maatregelen en duurzame energie zoals isolatie en zonne-energie, kunnen er landelijk, provinciaal of vanuit de gemeente subsidies, leningen of andere regelingen beschikbaar zijn. In het menu rechts is overzichtelijk weergegeven welke regelingen landelijk, provinciaal en per gemeente beschikbaar zijn.

Een handige website die per woonplaats aangeeft wat de mogelijkheden zijn, vind je op de website van de Energiesubsidiewijzer.

Of kijk voor eventuele gemeentelijke regelingen op de gemeentepagina van het Drents Energieloket.

Zonnelening
In 2017 wordt voor het laatste jaar de zonnelening ter beschikking gesteld door de provincie Drenthe en Drentse gemeenten. Kijk op de website van SNN of jouw gemeente een zonnelening ter beschikking stelt en wanneer deze opengesteld wordt. Houd onze website en facebookpagina in de gaten of kijk op www.snn.eu/zonnelening.

Is in uw gemeente de Zonnelening niet (meer) beschikbaar? Dan is de Drentse Energiebespaarlening gezien de huidige zeer lage rentetarieven (mogelijk een aantrekkelijk alternatief om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis of appartement te financieren. Lees hieronder meer over deze lening.

De Drentse Energiebespaarlening

Met deze lening kunt u energiebesparende investeringen in of aan uw woning financieren. Met een zeer lage rente (maximaal 1,5%) kunt u een bedrag van maximaal €50.000 lenen. Lees meer op de pagina van provinciale financiële hulpmiddelen.