Gemeenteloket

Gemeenten

De Drentse gemeenten maken zich samen sterk voor energiebesparing en energieopwekking. Waarom? Omdat we hart hebben voor het milieu. Met dit Energieloket brengen we zoveel mogelijk praktische informatie en tips over energie voor onze inwoners bij elkaar. Alles wat je weten wilt over energie en duurzaam bouwen vind je hier.

In dit onderdeel van de site vind je de specifieke informatie van jouw gemeente. Wat gebeurt er nu al in jouw dorp of buurt? Bij welke activiteit kan ik aansluiten? Van wie kan ik leren? Voor wie kan ik een voorbeeld zijn? Wie kan ik helpen? Als je vragen hebt, of informatie wilt delen, neem gerust contact op met jouw gemeente of met het Energieloket!

Energiebesparende technieken en maatregelen en goede isolatie leveren een gezond en comfortabel woonklimaat op, die het milieu zo min mogelijk belast. Duurzaam bouwen levert daarmee een besparing op van water en energie.

 

Waarom doen we dit?

Gerichte aandacht voor energie, duurzaam bouwen en duurzaam investeren is noodzakelijk voor de toekomst. De voorraad van traditionele energiebronnen is op langere termijn niet meer vanzelfsprekend. Bovendien zullen de kosten voor energie alleen maar toenemen. De afhankelijkheid van anderen voor het verkrijgen van energie, maar ook voor schoon water en voedsel is groot. Om in onze eigen behoeften te voorzien en zo min mogelijk te verspillen, is het van belang dat we met elkaar werken aan besparing van energie en het opwekken van hernieuwbare energie.

Op de gemeentelijke sites vind je voorbeelden, ervaringsverhalen en actuele berichten. Ook zie je in de agenda waar iets te doen is!