Over het Drents Energieloket

Over het Drents Energieloket

Het Drents Energieloket wil huiseigenaren van Drenthe van goed onafhankelijk advies voorzien om energie te gaan besparen of om duurzame energie te gaan opwekken in hun woning.

Wat doet het Drents Energieloket?
Bij het Drents Energieloket kun je terecht voor vragen over het energiezuiniger maken van je woning: Welke stappen kun je nemen? Wat is er allemaal mogelijk? Zijn er subsidies voor? Heb je vragen, dan is het loket telefonisch en via e-mail te bereiken. Het Drents Energieloket voorziet je van onafhankelijke adviezen en is niet gelieerd aan bedrijven.

Het Drents Energieloket geeft informatie en beantwoordt je vragen via telefoon en mail en op bijeenkomsten die in heel de provincie worden gehouden. Het loket brengt jou in contact met voor jou interessante leveranciers en producten.

Ook als er in jouw woonplaats initiatieven of acties worden gehouden kun je daarover via het Drents Energieloket informatie krijgen.

Binnen het Drents Energieloket werken veel partijen samen: de twaalf Drentse gemeenten, de provincie Drenthe, Bouwend Nederland, Uneto VNI en de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Samen geven we je de informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken voor de maatregelen die bij jouw situatie passen.

Het Drents Energieloket organiseert door het jaar heen diverse bijeenkomsten. In het voorjaar voornamelijk over zonne-energie via de campagnebijeenkomsten van Zon Zoekt Drent. In het najaar organiseren we diverse informatiebijeenkomsten over isolatie. Hou de agenda van het Drents Energieloket en je gemeentelijke websites daarom goed in de gaten. Ook via de Facebook pagina van het Drents Energieloket houden we je op de hoogte.

Zonnepanelen zijn als een spaarrekening op je dakKijk hier wat je kunt doen