Collectief inkopen

Samen aan de slag

Natuurlijk kun je in je eentje aan de slag met energiebesparing of zonne-energie. Maar wist je dat je ook samen aan de slag kan?

Samen met je straat, buurt, wijk, dorp of misschien zelfs met je sportvereniging zonnepanelen of energiebesparende maatregelen inkopen: Het is niet alleen een stuk leuker, maar ook goedkoper.

Al vele tientallen wijken, dorpen en verenigingen zijn je de afgelopen jaren voorgegaan, ook in Drenthe. Via collectieve inkoop wisten zij het dorp of de buurt flink duurzamer te maken en buurtgenoten te interesseren voor energiebesparing. Daarmee wisten ze vaak een flinke korting te
bedingen op de maatregelen zelf. Samen inkopen kan soms tot vele honderden euro’s schelen.

Servicepunt Energie Lokaal Drenthe

Er zijn veel manieren om samen aan de slag te gaan. Maar gelukkig zijn er ook organisaties die je daarbij (gratis) kunnen helpen.

Het Servicepunt Energie Lokaal Drenthe van de Natuur en Milieufederatie helpt startende en bestaande initiatieven met kennis, voorbeelden en netwerk. Indien nodig stellen we samen het plan van aanpak voor je buurt op, organiseren we samen de gezamenlijke inkoop bij gekwalificeerde bedrijven en ondersteunen je bij communicatie in de buurt.

Het Servicepunt Energie Lokaal Drenthe ondersteunt sportverenigingen, wijk- of dorpsverenigingen maar ook groepen mensen die voor hun straat of buurt aan de slag willen. Klik hier voor de website van het Servicepunt.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Bel dan met de Natuur en Milieufederatie Drenthe: 0592-311150, of stuur een mail naar servicepunt@nmfdrenthe.nl.

Buurkracht

Het Servicepunt Energie Lokaal Drenthe en het Drentse Energieloket werken onder andere samen met Buurkracht. Buurkracht is een initiatief van Enexis Holding NV en organiseert en stimuleert buurtacties rond energiebesparing.

Meer weten over wat Buurkracht voor jouw buurt kan betekenen? Bel met het Drents Energieloket: 085 – 792 01 58, of stuur een mail naar info@drentsenergieloket.nl

Collectief Zonnepanelen aanschaffen

Klik op de knop hieronder om direct naar de pagina over het collectief aanschaffen van zonnepanelen te gaan.

Stappenplan Collectief Zonnepanelen aanschaffen