Drenthe Sport Duurzaam

Sportverenigingen

Verbeter je sportaccommodatie

Bent u betrokken bij een sportvereniging en wilt u kosten besparen en bijdragen aan een energieneutraal Drenthe? Het Drents Energieloket, de Natuur en Milieufederatie Drenthe en SportDrenthe zijn een samenwerking aangegaan om u hierbij te ondersteunen. In het project Drenthe Sport Duurzaam, ontstaan op initiatief van en gesubsidieerd door de Provincie Drenthe, bieden wij u de kennis en handvatten om de accommodatie van uw sportvereniging te verduurzamen.

Voor wie?

De ondersteuning vanuit Drenthe Sport Duurzaam is voor buitensportverenigingen in Drenthe, die zelf verantwoordelijk zijn voor het beheer en/of de exploitatie van de accommodatie. Bij een buitensportvereniging wordt de sport, zoals de naam zegt, buiten beoefend. Denk aan voetbal, korfbal, hockey of tennis.

1894 Energie Collectief

Wat kunt u verwachten?

Heeft u de accommodatie van uw buitensportvereniging in eigen beheer of exploiteert u het en wilt u besparen op uw energierekening door uw sportaccommodatie te verbeteren? Wij denken met u mee.

Het begint met de gratis energiescan.  Hiermee krijgt u een eerste indicatie van hoe het gesteld is met uw sportaccommodatie. Met een warmtecamera wordt gekeken waar het pand energie verliest en waar ruimte is voor verbetering. Ook alle andere zaken die te maken hebben met de energiehuishouding worden onder de loep genomen.

 

Aan de hand van de energiescan bespreken we de mogelijkheden voor de verduurzamen van uw gebouw en helpen we u gratis met een onafhankelijke ondersteuning en advies bij het opstellen van een plan van aanpak.

Ook denken we mee in het maken van een financieringsplan/ exploitatieplan, het opvragen van offertes rond maatregelen en het aanvragen van financiering. Wij zijn op de hoogte van alle landelijke en lokale subsidies en regelingen, waardoor u optimaal gebruik kunt maken van deze mogelijkheden.

Betrekken van leden

Energie besparen doe je samen. Betrek ook uw leden bij de duurzaamheidsmaatregelen binnen uw sportvereniging. Misschien wil een aantal leden meedenken over dit onderwerp en een energiecommissie vormen.

Samenwerking

Drenthe Sport Duurzaam is een provinciaal samenwerkingsverband van SportDrenthe, het Drents Energieloket en de Natuur- en Milieufederatie Drenthe. Bij de uitvoering werken we nauw samen met de gemeenten en diverse sportbonden, zoals de KNVB, KNLTB en KNKV.

1894 Energie Collectief

Informatiebijeenkomst

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van verduurzaming van uw sportvereniging? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van Drenthe Sport Duurzaam in uw gemeente.

In de gemeenten Assen, Westerveld, Emmen, de Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe zijn in het voorjaar van 2017 bijeenkomsten gehouden. Heeft u deze gemist? Neem dan contact op om informatie te ontvangen over de mogelijkheden.

Binnenkort worden er informatiebijeenkomsten gehouden in de volgende gemeenten: Aa en Hunze,  Meppel, Tynaarlo, Borger-Odoorn.

Eerstvolgende bijeenkomsten:

Tynaarlo, 23 november, gemeentehuis in Vries

Aa en Hunze, 29 november, locatie volgt

Een succesvoorbeeld: de verduurzaming van Achilles 1894

Als inspiratie hebben we een film gemaakt van het succesverhaal van de verduurzaming van voetbalvereniging Achilles 1894. Bekijk hier hoe ze deze verduurzaming hebben aangepakt en welke tips zij hebben voor sportverenigingen die aan de slag willen met duurzaamheid.

Aanmelden

Bent u bestuurslid en wilt u meer informatie of weten of uw vereniging hiervoor in aanmerking komt? Vul dan onderstaand antwoordformulier in of neem contact op met het Drents Energieloket op telefoonnr. 085 – 792 01 58 of sport@drentsenergieloket.nl.

Naam sportvereniging:

Tak van sport:

Plaats sportvereniging:

Aantal leden:

Eigen beheer of exploitatie?

Uw naam:

Functie in vereniging:

Uw e-mail:

Uw telefoonnummer:

Stel uw vraag:

 

Het Drents Energieloket werkt samen met deze partners:

sport drenthe logo pms 186 & 287

nmfd-logo-fc

 

 

logo-prov_drenthe