Aftrap duurzame up date campagne in Meppel

20 november 2019

20 november 2019

Dinsdagavond 19 november was de eerste bijeenkomst van de duurzame up date campagne. Zo’n 85 bezoekers waren aanwezig bij de aftrap in het Stadhuis in Meppel. Een gemoedelijke avond waarbij bezoekers de tijd namen om meer te weten te komen over het duurzaam updaten van hun woning.

Het programma

Na de opening van wethouder Jaap van der Haar en een toelichting van de gemeente Meppel over de stappen in de klimaattransitie ging de avond los.
Tijdens de avond was het onder anderen mogelijk een presentatie van het Drents Energieloket bij te wonen. Er werd per woningtype gekeken naar de maatregelen die men kan nemen om te verduurzamen. Vervolgens werd er uitleg gegeven over een aantal van de meest voorkomende maatregelen, zoals het isoleren van gevel, dak of vloer en het laten plaatsen van zonnepanelen.

Ook konden bezoekers een kijkje nemen op de bedrijvenmarkt. Hier waren verschillende bedrijven aanwezig die kunnen helpen met het uitvoeren van duurzame maatregelen. Bezoekers konden vragen stellen, maar ook vast offertes opvragen. Ze namen uitgebreid de tijd en kregen ook alle aandacht van de bedrijven.

Kom ook!

In totaal organiseert het Drents Energieloket deze winter tien duurzame up date avonden. De volgende avond zal plaatsvinden op dinsdag 26 november in Assen. Er zijn nog plekken beschikbaar, dus meld u nu aan! Wilt u meer weten over de campagne en hoe u in negen stappen uw woning kan verduurzamen? Klik dan hier!

 

Bedrijven