Het Drents Energieloket roept inwoners van Drenthe met asbest in het dak van woonhuis of schuur op om aan de slag te gaan met hun dak. In 2024 komt er een verbod op asbestdaken. Dan moet al het asbesthoudend materiaal, dat in verbinding staat met de buitenlucht, verwijderd zijn. Een hele opgave. Om particulieren te helpen bij de aanpak van asbest organiseert het Drents Energieloket samen met gemeente Hoogeveen en Noordenveld informatieavonden.

Informatieavonden

Op deze informatieavonden worden inwoners van de gemeente met een vermoed asbestdak uitgenodigd. Daarnaast is iedereen die interesse heeft in dit onderwerp welkom. Tijdens de bijeenkomst geeft een asbestspecialist informatie over het herkennen van asbest, hoe je een bedrijf kiest om het te laten verwijderen en wat dit ongeveer kost. Ook heeft het Drents Energieloket informatie over asbestverwijdering en welke verduurzamingsmogelijkheden er zijn voor je dak.

De informatieavonden staan gepland op:

Maatwerkadvies

Elke informatieavond worden 10 maatwerkadviezen van een asbestspecialist weggegeven, voor een specialistisch advies op een later moment.

Financieringsmogelijkheden

Met de nieuwe Asbestregeling Drenthe is een lening tegen een lage rente mogelijk. Hiermee kunnen inwoners de asbestverwijdering en renovatie van het dak financieren. Ook is er een landelijke subsidie Asbestdaken beschikbaar. Op de informatieavonden worden de regelingen en de landelijke subsidie toegelicht.

Bevat uw dak asbest?

De provincie Drenthe heeft een asbestdakenkaart ontwikkeld. Op maandag 11 juni is de kaart gelanceerd in de twee pilotgemeenten: Hoogeveen: hoogeveen.asbestdakenkaart.nl en Noordenveld: noordenveld.asbestdakenkaart.nl. Deze kaart is in ontwikkeling. Het kan zijn dat een dak rood gemarkeerd is terwijl er geen asbest (meer) aanwezig is. Woningeigenaren kunnen dit laten weten via de button: ‘reageren op de kaart’. Half juli komt de gehele asbestkaart met alle daken in de provincie Drenthe beschikbaar.

Meer informatie en aanmelden

Meld u hier aan voor een van de asbestavonden.

Meer informatie over asbestverwijdering en de combinatie met duurzame maatregelen is te vinden op www.drentsenergieloket.nl. Heeft u vragen dan kunt u terecht via de contactpagina van deze website of bel op maandag- en donderdagmiddag van 13.30-17.00 uur en dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00-12.00 uur naar de lokettelefoon: 085 – 792 01 58.

 

Bedrijven

Weten hoe jij energie kunt besparen?

Wil je ook een lagere energierekening? Dat kan door je woning beter te isoleren of aan de slag te gaan met duurzame verwarming. Uiteindelijk kun je zelfs energieneutraal wonen. We vertellen je er alles over in de campagne 'Drent zit er warmpjes bij'. Kom naar een van de Bespaarmarkten die we deze winter houden bij jou in de buurt.

Lees meer