Daniël van der Kleij – één van de gezichten achter het Drents Energieloket

Door Daniël van der Kleij

Sinds december 2017 ben ik betrokken bij het Drents Energie Loket als onafhankelijk adviseur. Het Drents Energieloket heeft als doel de inwoners van provincie Drenthe onafhankelijk en vrijblijvend te ondersteunen in de transitie naar een duurzamere en goedkopere woning. Hierbij kan ik op hoofdlijnen, van a tot z, een goede bijdrage leveren met informatie en advies. De vragen die ik krijg zijn heel erg divers en afhankelijk van waar de bewoners staan op hun route richting een duurzame of energie neutrale woning. Ik werk altijd vanuit de basisregels van de trias energetica (driestappenstrategie om een duurzaam ontwerp te maken) om te komen tot een situatie afhankelijk advies.

Via telefoon, mail of online formulieren komen veel vragen binnen. Denk hierbij aan vragen over de terecht populaire zonnepanelen, diverse soorten isolatie materialen; Welke materialen dan geschikt zijn in welke situatie, maar ook vragen over asbest en warmtepompen. Steeds meer krijgen wij ook vragen binnen over gasloos wonen en energieneutraal verbouwen en (nieuw) bouwen.

Het is mooi om te horen hoe blij veel mensen zijn dat ze de goede richting op geholpen worden en een gedegen advies mee krijgen, daar ze zelf door de bomen vaak het bos niet meer zien. Naast de vele losse vragen en contactmomenten zijn er een aantal mensen die wij gedurende hun transitie naar een duurzamere of zelfs energie neutrale woning geheel mogen begeleiden…

Bedrijven

Weten hoe jij energie kunt besparen?

Wil je ook een lagere energierekening? Dat kan door je woning beter te isoleren of aan de slag te gaan met duurzame verwarming. Uiteindelijk kun je zelfs energieneutraal wonen. We vertellen je er alles over in de campagne 'Drent zit er warmpjes bij'. Kom naar een van de Bespaarmarkten die we deze winter houden bij jou in de buurt.

Lees meer