De zonnelening kan weer worden aangevraagd

4 april 2019

4 april 2019

Ben je woningeigenaar in de gemeentes Emmen, Westerveld, Meppel of De Wolden in de provincie Drenthe? Dan kun je een zonnelening aanvragen. Met een zonnelening ontvang rentevoordeel op je lening voor investeringen in het opwekken van zonne-energie. De lening is aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen, een zonneboiler en voor het plaatsen van duurzame technologie voor het winnen van zonne-energie. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) stelt de zonnelening beschikbaar.

 

Wat zijn de voorwaarden?

  • De subsidie is alleen aan te vragen door woningeigenaars;
  • Per aanvraag wordt minimaal € 2.500,- besteed;
  • Per aanvraag bedraagt de lening maximaal € 7.499,-;
  • Er geldt een maximale leeftijdsgrens: woningeigenaren van 75 jaar en ouder kunnen geen aanvraag indienen.
Let op: In de gemeente Assen is de zonnelening niet meer beschikbaar. Het bedrag dat de gemeente Assen beschikbaar stelde is inmiddels vergeven. Dit betekent dat er geen aanvragen meer ingediend kunnen worden als u woningeigenaar bent in de gemeente Assen. 

 

Meer informatie over het aanvragen van een zonnelening is te vinden op de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

Bedrijven

Weten hoe jij energie kunt besparen?

Wil je ook een lagere energierekening? Dat kan door je woning beter te isoleren of aan de slag te gaan met duurzame verwarming. Uiteindelijk kun je zelfs energieneutraal wonen. We vertellen je er alles over in de campagne 'Drent zit er warmpjes bij'. Kom naar een van de Bespaarmarkten die we deze winter houden bij jou in de buurt.

Lees meer