Drents Energieloket adviseert over asbest en duurzame maatregelen

 Asbestdak eraf, isolatie erop

Asbest in een woonomgeving geeft risico’s. Daarom moeten in 2024 alle asbestdaken in Nederland vervangen zijn. Dat roept bij inwoners van Drenthe vragen op. Bijvoorbeeld over wat een woningeigenaar zelf mag doen en welke financieringsmogelijkheden er zijn. Vanaf 1 februari kunnen particuliere woningeigenaren met hun vragen ook terecht bij het Drents Energieloket.

De adviseur van het energieloket kan verder helpen met de eerste vragen en advies geven over het combineren van de asbestverwijdering met duurzame maatregelen zoals dakisolatie of zonnepanelen. Daarnaast weet het Drents Energieloket welke actuele regelingen, zoals de Energiebespaarlening Drenthe, en (landelijke) subsidies er zijn voor het verwijderen van asbestdaken.

Asbestregeling Drenthe

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra: “De provincie Drenthe vindt een duurzame en veilige woon- en leefomgeving belangrijk. Daarom willen we het voor alle woningeigenaren gemakkelijker maken om een asbestdak te verwijderen. Met de nieuwe Asbestregeling Drenthe is een lening tegen een lage rente mogelijk. Zo is het voor inwoners voordeliger om de verwijdering van een asbestdak te financieren en is het misschien mogelijk om meteen het dak van de woning te isoleren en/of zonnepanelen te plaatsen.”

Vragen?

Het Drents Energieloket is voor vragen bereikbaar via e-mail: [email protected] of telefonisch via 085-7920158, op maandag- en donderdagmiddag van 13.30-17.00 uur en dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00- 12.00 uur. Een telefonisch adviesgesprek aanvragen kan ook via de website www.drentsenergieloket.nl 

Samenwerking

De campagne ‘Drent zit er warmpjes bij’, is een initiatief van het Drents Energieloket; een samenwerking van de Drentse gemeenten, provincie Drenthe, Bouwend Nederland, Uneto-VNI, SLIM, Buurkracht en de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Bedrijven

Weten hoe jij energie kunt besparen?

Wil je ook een lagere energierekening? Dat kan door je woning beter te isoleren of aan de slag te gaan met duurzame verwarming. Uiteindelijk kun je zelfs energieneutraal wonen. We vertellen je er alles over in de campagne 'Drent zit er warmpjes bij'. Kom naar een van de Bespaarmarkten die we deze winter houden bij jou in de buurt.

Lees meer