Drent zit er warmpjes bij

De campagne Drent zit er warmpjes bij is in volle gang! We voorzien je van alle informatie over het isoleren van je woning en het toepassen van duurzame verwarming. Op deze pagina vind je alles over de campagne.

Kom naar een Bespaarmarkt bij jou in de buurt!

Deze winter organiseren we Bespaarmarkten in bijna alle Drentse gemeenten. Op deze Bespaarmarkt kun je terecht met al je vragen over energiebesparing, woningisolatie en duurzame verwarming. Je kunt zelf kiezen welke korte presentatie je bijwoont en op de bedrijvenmarkt kun je meteen in gesprek met een van de aanwezige regionale bedrijven. Kijk snel wanneer er een Bespaarmarkt plaatsvindt bij jou in de buurt.

Ervaringsverhaal

Ik wilde van het aardgas af en met mijn eigen opgewekte stroom (zonnepanelen) mijn huis verwarmen. Dit wil door middel van een warmtepomp. Aangezien ik geen vloerverwarming heb, maar alleen radiatoren, heb ik gekozen voor een lucht/lucht warmtepomp. Deze haalt warmte uit de buitenlucht (met de buitenunit) en 'pompt' de warmte in de lucht van mijn woonkamer (met een binnenunit). Het is als het ware een airco die omkeerbaar is. Dus naast koelen, kan deze ook verwarmen. Ik heb meegeholpen met de installatie, maar je hebt in ieder geval een STEK / F-gassen gecertificeerd bedrijf nodig voor de installatie.

Zo zit jij er warmer bij

Weten wat jij kunt besparen? Bekijk het hier per woningtype:

Vrijstaande
woning

Rijtjeswoning
(tussenwoning)

Hoek-/
2-onder-1-kap-woning

Ervaringsverhaal

Toen wij ons huis 5 jaar geleden kochten, was er al spouwmuurisolatie aangebracht. Dat hoefden we dus niet meer te doen. Op een gegeven moment gingen we bezig met het isoleren van de buizen onder de vloer en toen merkten we dat het onder de vloer eigenlijk net zo warm was als boven de vloer. De warmte van de vloerverwarming ging aan de onderkant van de vloer verloren. Toen hebben we besloten om de onderzijde van de vloer met PUR-schuim te laten isoleren.

Deze bedrijven helpen je verder

Financieringsopties

Het Nationaal Energiebespaarfonds helpt Nederland te verduurzamen. Op verzoek van diverse Verenigingen van Eigenaren en in overleg met het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het Nationaal Energiebespaarfonds een nieuwe lening voor VvE’s ontwikkeld. Verenigingen van Eigenaren die verregaande verbeteringen aan hun gebouw willen doorvoeren zien daar grote kosten per appartement mee gemoeid. Om die reden kunnen de lasten van een lening van 15 jaar te hoog zijn. Daarom introduceert het Energiebespaarfonds de 30 jarige lening. Een lening die door de langere looptijd lagere maandlasten heeft en waardoor grotere investeringen in prettig wonen haalbaar kan worden terwijl bijdrage per appartementsrecht beperkt blijft.

Lees meer

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis of appartement te financieren. De zeer lage rente (0.7% – 1,5%) maakt het misschien wel mogelijk, dat u met de gerealiseerde besparing de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening kan dekken. Het maximale leenbedrag bedraagt €25.000. Wilt u echter uw woning of appartement Zeer Energiezuinig maken, dan kunt u maximaal €40.000 lenen. Gaat u uw woning renoveren naar Nul Op De Meter, dan bedraagt het maximale leenbedrag zelfs €50.000.

Lees meer

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de BTW op aanschaf- en installatiekosten van de Belastingdienst terugvragen. Dit kan nu ook met terugwerkende kracht, ongeacht het jaar waarin je de zonnepanelen hebt aangeschaft.

Lees meer

Als je een woning isoleert met als doel hem energiezuiniger te maken, dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 9%-tarief.

Lees meer

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Lees meer