Drent zit er warmpjes bij

De campagne Drent zit er warmpjes bij is weer van start! We voorzien je van alle informatie over het isoleren van je woning en het toepassen van duurzame verwarming. Op deze pagina vind je alles over de campagne.
Bekijk hier in welke gemeenten er binnenkort een Bespaarmarkt plaatsvindt

Kom naar de Bespaarmarkt in Assen op 18 januari

Op donderdag 18 januari organiseert het Drents Energieloket samen met gemeente Assen een Bespaarmarkt in het Van der Valk Hotel. Tijdens deze markt kunt u alle informatie krijgen over bespaarmaatregelen en duurzame verwarming, zoals warmtepompen en zonneboilers. Bedrijven kunnen u informeren over duurzame maatregelen. U kunt binnenlopen vanaf 19.30 uur.

Ervaringsverhaal

Lees meer over duurzame verwarming

Ik wilde van het aardgas af en met mijn eigen opgewekte stroom (zonnepanelen) mijn huis verwarmen. Dit wil door middel van een warmtepomp. Aangezien ik geen vloerverwarming heb, maar alleen radiatoren, heb ik gekozen voor een lucht/lucht warmtepomp. Deze haalt warmte uit de buitenlucht (met de buitenunit) en 'pompt' de warmte in de lucht van mijn woonkamer (met een binnenunit). Het is als het ware een airco die omkeerbaar is. Dus naast koelen, kan deze ook verwarmen. Ik heb meegeholpen met de installatie, maar je hebt in ieder geval een STEK / F-gassen gecertificeerd bedrijf nodig voor de installatie.

Zo zit jij er warmer bij

Weten wat jij kunt besparen? Bekijk het hier per woningtype:

Vrijstaande
woning

Rijtjeswoning
(tussenwoning)

Hoek-/
2-onder-1-kap-woning

Ervaringsverhaal

Lees meer!

Toen wij ons huis 5 jaar geleden kochten, was er al spouwmuurisolatie aangebracht. Dat hoefden we dus niet meer te doen. Op een gegeven moment gingen we bezig met het isoleren van de buizen onder de vloer en toen merkten we dat het onder de vloer eigenlijk net zo warm was als boven de vloer. De warmte van de vloerverwarming ging aan de onderkant van de vloer verloren. Toen hebben we besloten om de onderzijde van de vloer met PUR-schuim te laten isoleren.

Deze bedrijven helpen je verder

Financieringsopties

De zonnelening is een lening van de provincie Drenthe voor het opwekken van zonne-energie. Ben je een particuliere woningbezitter in Drenthe? Dan kun je tegen een zeer lage rente een lening afsluiten voor de aanschaf of installatie van zonnepanelen, zonneboilers of andere duurzame technieken gericht op het winnen van zonne-energie. De zonnelening wordt per gemeente opengesteld. Klik hier voor meer informatie over de zonnelening.

Lees meer

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis of appartement te financieren. De zeer lage rente (0.7% – 1,5%) maakt het misschien wel mogelijk, dat u met de gerealiseerde besparing de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening kan dekken. Het maximale leenbedrag bedraagt €25.000. Wilt u echter uw woning of appartement Zeer Energiezuinig maken, dan kunt u maximaal €40.000 lenen. Gaat u uw woning renoveren naar Nul Op De Meter, dan bedraagt het maximale leenbedrag zelfs €50.000.

Lees meer

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de BTW op aanschaf- en installatiekosten van de Belastingdienst terugvragen.

Lees meer

Als je een woning isoleert met als doel hem energiezuiniger te maken, dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 6%-tarief.

Lees meer

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Lees meer