Duurzaamste sportvereniging van Drenthe gezocht

Op het Sportgala Drenthe, op 12 maart, wordt de prijs voor Duurzaamste Sportvereniging Drenthe uitgereikt. Binnen het project Drenthe Sport Duurzaam zijn in 2017 al ruim 50 verenigingen ondersteund bij het verduurzamen van hun vereniging. Ook andere verenigingen die actief bezig zijn geweest met verduurzaming maken kans op de prijs.

Aanmelden

Is uw sportvereniging in 2017 actief bezig geweest met verduurzaming? Meld uw vereniging dan aan voor de prijs ‘Duurzaamste Sportvereniging Drenthe 2017’. Stuur vóór 1 maart een mail naar [email protected].  Vermeld hierbij:

  • Naam, adres van uw vereniging
  • Hoeveel energie heeft u bespaard?
  • Welke maatregelen zijn er uitgevoerd?
  • Zijn de leden erbij betrokken? Hoe?
  • Is de buurt erbij betrokken? Hoe?
  • Hoe draagt de vereniging duurzaamheid uit?

 De verkiezing

De inzendingen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit gedeputeerde Tjisse Stelpstra, directeur Reinder Hoekstra van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en directeur Hans de Lang van SportDrenthe. Deze jury bepaalt welke drie verenigingen voor de prijs worden genomineerd. Tijdens het Sportgala Drenthe op 12 maart a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt.

Drenthe Sport Duurzaam

Verenigingen die aan de slag willen met het verduurzamen van hun sportaccommodatie worden in het project Drenthe Sport Duurzaam ondersteund. Naast een gratis energiescan wordt er advies gegeven en meegedacht in het schrijven van een plan van aanpak en het aanvragen van offertes, subsidies en de financiering. Voorwaarde voor deelname aan het project is dat het gaat om een buitensport zoals tennis, voetbal, hockey etc. De vereniging moet de accommodatie in eigen beheer en/of exploitatie hebben. Het project is een samenwerkingsverband van het Drents Energieloket, SportDrenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Meer weten?

Meer weten over het project en de gratis energiescan die je kunt aanvragen als (buiten)sportvereniging? Kijk op deze pagina.

 

Bedrijven

Weten hoe jij energie kunt besparen?

Wil je ook een lagere energierekening? Dat kan door je woning beter te isoleren of aan de slag te gaan met duurzame verwarming. Uiteindelijk kun je zelfs energieneutraal wonen. We vertellen je er alles over in de campagne 'Drent zit er warmpjes bij'. Kom naar een van de Bespaarmarkten die we deze winter houden bij jou in de buurt.

Lees meer