5 redenen om je huis een led-makeover te geven

27 september 2018

27 september 2018

 1. Zuinig 
  De Ledlamp is ca. 75% procent zuiniger dan de standaard gloeilamp. Zo verbruikt een gloeilamp wel 20- 65 Watt terwijl Ledverlichting maar 4 tot 12 Watt verbruikt.
 2. Milieu betrokken
  Door dit lage verbruik stoot Ledverlichting daarbij ook nog eens een minder CO2 uit.
 3. Meteen licht
  Waar een gloeilamp of spaarlamp vaak wat tijd nodig om op vol vermogen licht uit te stralen heeft Ledverlichting geen opwarmtijd nodig. Zodra je de Ledlamp aan zet krijg je meteen het volle lichtvermogen.
 4. Minder giftige stoffen
  Spaarlampen veroorzaken behoorlijk wat straling en kunnen enige gevaren met zich meebrengen, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor flikkerend licht of de aanwezigheid van kwik. Er is dan ook veel gewaarschuwd om spaarlampen op voldoende afstand te plaatsen en niet te gebruiken als lees,- bureau,- of bedlamp. Ledlampen hebben vaak een lager vermogen en brengen daardoor minder gevaren met zich mee.
 5. Dimbaar
  Waar je vroeger nog een dure LED dimmer aan moest schaffen zijn er tegenwoordig ook LED lampen verkrijgbaar met de standaard fitting. Hier zit een ‘step’ dimfunctie in verwerkt waardoor geen dimmer meer nodig is. Je kan met iedere bestaande schakelaar in huis het licht helemaal naar eigen hand zetten. Vraag om zeker te zijn altijd even aan de verkoper of de Ledlamp van jouw keuze inderdaad dimbaar is.

En het bespaart natuurlijk geld op je energierekening. Bekijk hieronder de besparing:

Bedrijven