Gemeente Assen

Regelingen en subsidies

Energieloket Assen

De gemeente Assen vindt het belangrijk om samen met inwoners, bedrijven, instellingen en andere organisaties aan duurzaamheid te werken. De afgelopen periode zijn er een aantal successen geboekt. Met name de ‘Asser aanpak’, waarbij woningen duurzamer worden gemaakt, is iets om trots op te zijn.

Het Drents Energieloket is een volgende stap waarmee wij als Assenaren een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Op dit energieloket vindt u informatie over: regelingen & subsidies, nieuws, de agenda, lokale initiatieven, ervaringsverhalen en links naar andere websites.

Gratis energieadvies

De gemeente Assen wil particuliere woningbezitters graag stimuleren om hun woningen te verduurzamen. Daarom biedt de gemeente particuliere woningbezitters een gratis energieadvies aan. Dit advies bevat informatie over wat de mogelijkheden voor duurzaam wonen zijn, wat die maatregelen kosten en in hoeveel jaar deze investering is terugverdiend. Inmiddels heeft de rijksoverheid alle woningen voorzien van een voorlopig energielabel. Dat betekent dat het gratis energieadvies in Assen een andere vorm krijgt. U komt in aanmerking voor het advies als:

 • U uw eigen woning bewoont in de gemeente Assen.
 • Uw woning voor 1995 is gebouwd.
 • U voor deze woning niet eerder een energieonderzoek heeft laten uitvoeren.
 • Uw woning geen onderdeel uitmaakt van een VVE*.

* Woont u in een VVE, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de gemeente Assen.

U kunt de kortingsbon aanvragen via [email protected]. Geef u in uw mail a.u.b. uw naam, adres en (mobiel) telefoonnummer door en vermeld als onderwerp ‘Kortingsbon’. Met de aanvraag verklaart u te voldoen aan de voorwaarden en gaat akkoord met onderstaande rechten en plichten.

Met de kortingsbon heeft u recht op:

 • Rapport met het energie(label)onderzoek, ook wel maatwerkadvies genoemd.
 • Persoonlijke toelichting.
 • Hulp bij aanvraag subsidie.
 • Hulp bij aanvraag duurzaamheidslening.
 • Hulp bij aanvraag vrijblijvende offertes.

In ruil voor deze aanbieding vragen wij dat:

 • U serieus bent geïnteresseerd in energiebesparing.
 • U inzicht biedt in uw energieverbruik (jaarrekening).
 • U het energie(label)onderzoek overdraagt bij verhuizing.
 • U overdag tijd vrij maakt voor het energieonderzoek (maximaal 2 uur).
 • U overdag tijd vrij maakt voor de persoonlijke toelichting (maximaal 1 uur).
 • U bereid bent mee te werken aan gemeentelijke onderzoeksvragen, zoals een enquête (per mail of telefoon).

Als u de kortingsbon ontvangen heeft maakt u een keuze uit de energieadviseurs hiernaast.

 

Energieadviseurs

Zuinig wonen:0592 767 003  Slim bezig zijn met energie betekent voor de onafhankelijke Zuinig Wonen energieadviseurs dat u weet welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn in uw woning en wat vervolgens het beste stappenplan is om uw woning energiezuiniger te maken. 

ECOCERT 0598 690 868 Ecocert geeft onafhankelijk en pragmatisch advies speciaal toegespitst op uw woning, uw situatie en uw budget. Van energielabel, energieadvies, tot en met het begeleiden bij de uitvoer bent u bij Ecocert aan het juist adres.

ENERGIEKEURPLUS 06 41 35 24 44  Energiekeurplus is een onafhankelijk specialist in energiebesparing, thermografie (level 2) & Blowerdoor. Verder voorzien wij woningen en bedrijven van een energielabel of maatwerkadvies.

INVENT 0593 541 045  Praktijkgericht energie-advies op maat gemaakt voor UW woning naar aantoonbare energiebesparing. Eenvoudig, voor iedereen te begrijpen en simpel uitvoerbaar:  Invent!

E-azy advies 06-29094043 (Richard Zijlstra)  Onafhankelijk adviesbureau voor energiebesparing en aardbevingsschade.

REAL ADVIES 06 22 10 25 66 “Wij zijn een onafhankelijk isolatie & adviesbureau, vrijwel alle energiebesparende maatregelen kunt u bij ons laten uitvoeren. Van zonnepanelen tot woningisolatie bent u bij ons aan het juiste adres. Geregeld van A tot Z, gemakkelijk, deskundig en snel.” Persoonlijke benadering, snelle service, geregeld van A tot Z…

Alle adviseurs voldoen aan de kwaliteitseisen van de gemeente. Maar de uiteindelijke verkoopprijs kan wel enigzins verschillen. U betaalt in zijn algemeenheid wat meer bij bedrijven die meer tijd aan u besteden en u meer keuzevrijheid bieden. Heeft u uw keuze gemaakt? Meld hen dat dan telefonisch of via de mail. Vanaf dat moment neemt de energieadviseur u al het werk uit handen! U levert de bon in tijdens het eerste persoonlijke contact.

 

Gratis energieadvies monumentale woning

De gemeente Assen wil particuliere bezitters van monumentale woningen graag stimuleren om hun woning te verduurzamen. Daarom biedt de gemeente deze eigenaren een gratis energie-adviesrapport ter waarde van 250,- euro. Het advies wordt uitgevoerd door de Monumentenwacht Drenthe. U kunt de tegoedbon aanvragen via [email protected]

Gratis energieadvies energieneutraal bouwen

Voor diverse locaties in Assen worden particuliere kavels uitgegeven. Voor deze particulieren is een advies van een energiedeskundige beschikbaar die kan helpen bij het duurzaam vormgeven van bouwproces en bouwontwerp. De insteek hierbij is energieneutraal bouwen. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij inf[email protected].