• Welkom bij het Drents Energieloket

    Het Drents Energieloket helpt je bij het verduurzamen van je woning. Samen met onze partners, gemeenten, Provincie Drenthe en bedrijven maken we ons sterk voor een energieneutraal Drenthe.

Meteen aan de slag met je energieverbruik

Gratis energieadvies

Gemeente Assen wil woningeigenaren stimuleren om duurzaam te bouwen en te wonen. Daarom biedt de gemeente een gratis energieadvies aan voor bestaande bouw, energieneutrale bouw en monumentale woningen. Vraag het meteen aan!

Kom naar de Bespaarmarkt in Klazienaveen op 22 maart

Op donderdag 22 maart organiseert het Drents Energieloket samen met gemeente Emmen een Bespaarmarkt in het Esdal College (Van Echtenstraat 22, Klazienaveen). Tijdens deze markt kunt u alle informatie krijgen over bespaarmaatregelen en duurzame verwarming, zoals warmtepompen en zonneboilers. Bedrijven kunnen u informeren over duurzame maatregelen. U kunt binnenlopen vanaf 19.30 uur.

VV Noordscheschut Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe

Afgelopen maandag, op het Sportgala Drenthe, is vv Noordscheschut uitgeroepen tot Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe. De vereniging liet daarmee de andere twee genomineerden vv Witteveense Boys ’87 en de Havelter Tennisclub achter zich. De verkiezing wordt jaarlijks gehouden in het kader van Drenthe Sport Duurzaam, een project waarbij Drentse sportverenigingen worden ondersteund bij het verduurzamen van hun sportgebouw of -terrein.

Gratis energieadvies voor inwoners Bovensmilde, Smilde en Hoogersmilde

Woont u in Bovensmilde, Hoogersmilde of Smilde? Wilt u onderzoeken hoe u energie kunt besparen? Of wilt u checken of uw huis aan betere isolatie toe is? Dan is de energiecoach iets voor u! De komende periode zijn er energiecoaches beschikbaar in Bovensmilde, Smilde en Hoogersmilde die u kunnen voorzien van een gratis energieadvies aan huis.

Meer weten over aardgasvrij wonen?

Kom naar een thematour van de Duurzame Huizen Route. Er worden in april thematours georganiseerd in Assen, Nieuw-Amsterdam, Emmen en Ruinen.

Samen met je buren
energie besparen?

Met Buurkracht ga je samen aan de slag!

Lees meer