Genomineerden bekend voor Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe

De genomineerden voor de titel ‘Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe 2017’ zijn bekend. VV Witteveense Boys ’87, VV Noordscheschut en de Havelter Tennisclub zijn door de jury geselecteerd als kanshebbers voor de titel. Deze sportverenigingen hebben zich het afgelopen jaar geweldig ingezet om hun vereniging te verduurzamen. Aanstaande maandag, 12 maart, maakt gedeputeerde Henk Jumulet de winnaar bekend op het Sportgala Drenthe.

Aanmeldingen

Acht Drentse sportverenigingen hebben zich aangemeld voor de prijs. De aanmeldingen kwamen van bijna alle categorieën buitensportverenigingen:  van tennis en voetbal tot paardensport. Allemaal hebben ze prachtige vorderingen gemaakt om hun vereniging te verduurzamen. Het onderwerp duurzaamheid en energiebesparing leeft bij veel verenigingen. Een hoge energierekening drukt vaak op de exploitatiekosten, waardoor de contributie omhoog moet. Door een energiebesparingstraject aan te gaan wordt de vereniging toekomstbestendig en kan de sport toegankelijk blijven voor iedereen.

Inspiratie voor sportverenigingen

De verkiezing van Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe wordt jaarlijks gehouden binnen het project Drenthe Sport Duurzaam. Binnen dit project worden Drentse (buiten)sportverenigingen ondersteund bij het verduurzamen van hun accommodatie. Met deze verkiezing willen we goede voorbeelden laten zien van sportverenigingen die met succes zijn verduurzaamd. Door de jaarlijkse uitreiking worden deze sportverenigingen erkend voor hun inspanningen en willen we andere verenigingen inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan met duurzaamheid. De prijs is dat de winnende vereniging een jaar lang de titel ‘Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe’ mag voeren. Ook ontvangt de winnaar een bokaal.

Samenwerking

Drenthe Sport Duurzaam wordt gefinancierd door de Provincie Drenthe en is een samenwerking van SportDrenthe, het Drents Energieloket en de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Lees meer over Drenthe Sport Duurzaam.

Bedrijven

Weten hoe jij energie kunt besparen?

Wil je ook een lagere energierekening? Dat kan door je woning beter te isoleren of aan de slag te gaan met duurzame verwarming. Uiteindelijk kun je zelfs energieneutraal wonen. We vertellen je er alles over in de campagne 'Drent zit er warmpjes bij'. Kom naar een van de Bespaarmarkten die we deze winter houden bij jou in de buurt.

Lees meer