Dakisolatie

Er valt veel energiewinst te behalen bij het isoleren van het dak, aangezien de warme lucht in het huis opstijgt en bovenin bij het dak weg kan stromen

Dakisolatie, wat is het?

Dakisolatie kan worden toegepast op zowel schuine als platte daken, van binnenuit en van buitenaf, en bij verschillende soorten daken.

Voor meer informatie over dakisolatie kun je kijken in het stappenplan hieronder, of op de website van Milieu Centraal.

Stappenplan dakisolatie

Doorloop het stappenplan om aan de slag te gaan met dakisolatie.

Naar het stappenplan

Wat kost het?

Op deze pagina vind je een overzicht van de kosten en opbrengsten van dakisolatie.

Naar het overzicht

Bedrijven

Financiering

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis of appartement te financieren. De zeer lage rente (0.5% – 1.3%) maakt het misschien wel mogelijk, dat u met de gerealiseerde besparing de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening kan dekken. Het maximale leenbedrag bedraagt €25.000. Wilt u echter uw woning of appartement Zeer Energiezuinig maken, dan kunt u maximaal €50.000 lenen. Gaat u uw woning renoveren naar Nul Op De Meter, dan bedraagt het maximale leenbedrag zelfs €65.000.

Lees meer

Als je een woning isoleert met als doel hem energiezuiniger te maken, dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 9%-tarief.

Lees meer

Ervaringsverhaal

Ruth en Coby

Ruth en Coby hebben hun dak laten isoleren nadat ze zelf het sloopwerk hebben gedaan. Ze zijn erg tevreden over het resultaat. Beide delen hun ervaring op het platform Ervaringen met Energie. Wil je weten wat de ervaringen zijn van anderen met zonnepanelen, vloerisolatie of energieneutraal wonen? Ga naar www.ervaringenmetenergie.nl voor praktische tips!