Stappenplan dakisolatie

Stappenplan dakisolatie

1. Bekijk je dak

Bij een pannendak met een houten dakschot zonder folie of dakleer is isolatie mogelijk. Zit er wel folie of dakleer, laat dan een bouwkundige beoordelen of de dakbedekking damp-open is; verkeerd isoleren kan dakrot veroorzaken. Bron: Milieu Centraal

2. Bedenk van welk isolatie materiaal je gebruik wilt maken

Naast reguliere isolatiematerialen zijn er vele soorten natuurlijk isolatiemateriaal te krijgen die duurzaam zijn en bij afbraak het milieu niet belasten. Voorbeelden hiervan zijn vlas, houtvezel of schapenwol, maar er zijn nog veel meer. Gevelisolatiematerialen die het milieu het minst belasten, zijn te herkennen aan het Dubokeur-logo (bron: Milieu Centraal). Kijk hier voor een overzicht.

3. Zoek leveranciers in de buurt

Deze zijn te vinden in het kopje ‘Bedrijven’, bovenaan deze website. Laat de leverancier bij je thuis langskomen voor een compleet beeld, hierdoor voorkom je verrassingen achteraf.

4. Vraag offertes aan

Zorg dat het isolatiebedrijf bij jou ter plekke de situatie bekijkt en een offerte opmaakt. Dit voorkomt verrassingen achteraf.

5. Beoordeel de offertes

• Prijzen

• Berekening van de opbrengst

• Specificaties, keurmerk, producent

6. Maak een keus uit de offertes

7. Kijk naar mogelijke subsidies

Bij financiële hulpmiddelen kun je zien of er een regeling beschikbaar is om het aanschaffen van dakisolatie voordeliger te laten zijn, bijvoorbeeld door middel van een lening of teruggave van de BTW.

8. Laat de isolatie installeren

Wil je meer informatie, bijvoorbeeld een checklist voor offertes, klik dan hieronder voor de Checklist Dakisolatie van Milieu Centraal:

Bekijk de checklist