Gevelisolatie

De gevel van je huis kun je aan de binnenkant en de buitenkant isoleren. In beide gevallen wordt er isolerend materiaal in of aan de muur bevestigd waardoor minder warmte weg kan stromen.

Gevelisolatie, wat is het?

De gevel van je huis kun je aan de binnenkant en de buitenkant isoleren. In beide gevallen wordt er isolerend materiaal in of aan de muur bevestigd waardoor minder warmte weg kan stromen.

Onder gevelisolatie vallen dus twee dingen:
1. Spouwmuurisolatie
2. Binnen- en buitengevelisolatie

Voor meer informatie over gevelisolatie kun je kijken in het stappenplan hieronder, of op de website van Milieu Centraal.

Stappenplan

Doorloop om aan de slag te gaan met gevelisolatie één van de twee onderstaande stappenplannen

Spouwmuur Binnen- en buitengevel

Wat kost het?

Op deze pagina vind je een overzicht van de kosten en opbrengsten van beide soorten gevelisolatie

Kosten spouwmuurisolatie Kosten binnen- en buitengevelisolatie

Bedrijven

Financiering

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis of appartement te financieren. De zeer lage rente (0.5% – 1.3%) maakt het misschien wel mogelijk, dat u met de gerealiseerde besparing de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening kan dekken. Het maximale leenbedrag bedraagt €25.000. Wilt u echter uw woning of appartement Zeer Energiezuinig maken, dan kunt u maximaal €50.000 lenen. Gaat u uw woning renoveren naar Nul Op De Meter, dan bedraagt het maximale leenbedrag zelfs €65.000.

Lees meer

Als je een woning isoleert met als doel hem energiezuiniger te maken, dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 9%-tarief.

Lees meer

Ervaringsverhaal

Sylvia's ervaring

Sylvia heeft haar spouwmuur laten isoleren en is blij met het resultaat. Zij deelt haar ervaring op het platform Ervaringen met Energie. Wil je weten wat de ervaringen zijn van anderen met zonnepanelen, vloerisolatie of energieneutraal wonen? Ga naar ervaringenmetenergie.nl voor praktische tips!