Vloerisolatie

Een geïsoleerde vloer is niet alleen minder koud aan je voeten, je huis is ook gelijkmatiger warm, je voelt minder tocht en je hebt geen last meer van vocht vanuit de kruipruimte.

Vloerisolatie, wat is het?

Een geïsoleerde vloer is niet alleen minder koud aan je voeten, je huis is ook gelijkmatiger warm, je voelt minder tocht en je hebt geen last meer van vocht vanuit de kruipruimte. Vloerisolatie is makkelijk aan te brengen als je een hoge kruipruimte onder de vloer hebt. Maar ook zonder kruipruimte is het isoleren van je vloer mogelijk.

Voor meer informatie over gevelisolatie kun je kijken in het stappenplan hiernaast, of op de website van Milieu Centraal.

Stappenplan

Doorloop het stappenplan om aan de slag te gaan met vloerisolatie.

Naar het stappenplan

Wat kost het?

Op deze pagina vind je een overzicht van de kosten en opbrengsten van vloerisolatie.

Naar het overzicht

Handige websites

Bedrijven

Financiering

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis of appartement te financieren. De zeer lage rente (0.5% – 1.3%) maakt het misschien wel mogelijk, dat u met de gerealiseerde besparing de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening kan dekken. Het maximale leenbedrag bedraagt €25.000. Wilt u echter uw woning of appartement Zeer Energiezuinig maken, dan kunt u maximaal €50.000 lenen. Gaat u uw woning renoveren naar Nul Op De Meter, dan bedraagt het maximale leenbedrag zelfs €65.000.

Lees meer

Als je een woning isoleert met als doel hem energiezuiniger te maken, dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 9%-tarief.

Lees meer

Ervaringsverhaal

Familie Keesmaat

Deze familie geniet van warme voeten! Met vloerisolatie hebben ze hun sloffen bijna niet meer nodig. Familie Keesmaat deelt haar ervaring op het platform Ervaringen met Energie. Wil je weten wat de ervaringen zijn van anderen met zonnepanelen, warmtepompen of energieneutraal wonen? Ga naar www.ervaringenmetenergie.nl voor praktische tips!