Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van.

Een warmtepomp, wat is het?

De warmtepomp gebruikt stroom: je zult dus merken dat je stroomgebruik toeneemt. Daar staat tegenover dat je veel minder (of geen) gas gebruikt.
Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van je huis en warm water in de douche en keuken. Een hybride warmtepomp werkt samen met een hr-ketel op gas, die bijspringt op koude dagen en voor (extra) warm water. Zo’n hybride warmtepomp is goedkoper en kun je ook combineren met je huidige cv-ketel.

Welke warmtepomp kun jij het beste kiezen? Doe de test!

Met de Warmtepompverkenner krijg je na het doorlopen van enkele simpele vragen een indicatie welk type warmtepomp het beste bij jouw situatie past. Benieuwd wat voor een warmtepomp u het beste kunt installeren? Doe hieronder dan een snelle check:

De verkenner is powered by BDH

Stappenplan

Doorloop het stappenplan om aan de slag te gaan met een warmtepomp.

Stappenplan hybride Stappenplan elektrisch

Wat kost het?

Bekijk hier het overzicht van de kosten en opbrengsten van een warmtepomp.

Overzicht hybride Overzicht elektrisch

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis of appartement te financieren. De zeer lage rente (0.5% – 1.3%) maakt het misschien wel mogelijk, dat u met de gerealiseerde besparing de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening kan dekken. Het maximale leenbedrag bedraagt €25.000. Wilt u echter uw woning of appartement Zeer Energiezuinig maken, dan kunt u maximaal €50.000 lenen. Gaat u uw woning renoveren naar Nul Op De Meter, dan bedraagt het maximale leenbedrag zelfs €65.000.

Lees meer

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Lees meer

Mischel's trots

Michel is trots op zijn warmtepomp en deelt zijn ervaring op het platform Ervaringen met Energie. Wil je weten wat de ervaringen zijn van anderen met zonnepanelen, vloerisolatie of energieneutraal wonen? Ga naar http://www.ervaringenmetenergie.nl voor praktische tips!