Sint in het energiehuis

Afgelopen zaterdag stond voor de eerste keer het glazen energiehuis in het centrum van Emmen. Sinterklaas, de pieten en wethouder René van der Weide openden de energiedansvloer. Door te bewegen op de dansvloer konden bezoekers energie opwekken om hun eigen foto te kunnen maken.

In het energiehuis gingen inwoners in gesprek met Anita Speelman, energieadviseur van Zuinig Wonen. Ze kreeg veel vragen van inwoners over het isoleren van hun woning en de mogelijk te nemen maatregelen. Over cv-ketels, zonnepanelen en het gebruik van huishoudelijke apparaten. Sommige inwoners geven aan zich zorgen te maken over hun energierekening. Kunnen ze dit nog wel betalen in de toekomst?

De Groot installatiebedrijf leverde de pelletkachel voor in het energiehuis. Ondanks de kou buiten, bleef het warm binnen.

Zaterdag 16 december zijn we er weer! Maar dan in kerstsferen. We zien jullie dan graag!

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!

Bedrijven

Weten hoe jij energie kunt besparen?

Wil je ook een lagere energierekening? Dat kan door je woning beter te isoleren of aan de slag te gaan met duurzame verwarming. Uiteindelijk kun je zelfs energieneutraal wonen. We vertellen je er alles over in de campagne 'Drent zit er warmpjes bij'. Kom naar een van de Bespaarmarkten die we deze winter houden bij jou in de buurt.

Lees meer