Sportclubs in Assen beter af met ledveldverlichting

Veel meer licht tijdens het sporten en toch flink wat geld besparen. Dat is gelukt in Assen bij tien buitensportverenigingen, na een omschakeling op led-verlichting.

De gemeente Assen investeerde het afgelopen jaar 565.000 euro in led-verlichting bij de voetbalclubs Achilles 1894, ACV, Asser Boys, FC Assen, LTC en VV Leo, tennisverenigingen Amelte, De Hertenkamp en NAM en bij atletiekclub AAC’61.

14.000 euro besparing
Voor dat geld zijn in totaal 203 led-armaturen geplaatst. De led-verlichting is ook nog te dimmen. De besparing aan licht is 70.000 kWh en dat is 42 procent van het oorspronkelijke verbruik. De besparing jaarlijks op de sportverlichting is 14.000 euro.

Vanmiddag sloot de Asser sportwethouder Janna Booij de verlichtingsoperatie symbolisch af, door bij tennisclub De Hertenkamp de laatste nieuwe ledlamp in de lichtmast te draaien.

Bron RTV DRenthe: door Margriet Benak.

Bedrijven

Weten hoe jij energie kunt besparen?

Wil je ook een lagere energierekening? Dat kan door je woning beter te isoleren of aan de slag te gaan met duurzame verwarming. Uiteindelijk kun je zelfs energieneutraal wonen. We vertellen je er alles over in de campagne 'Drent zit er warmpjes bij'. Kom naar een van de Bespaarmarkten die we deze winter houden bij jou in de buurt.

Lees meer