Verbeter je sportaccommodatie

In het project Drenthe Sport Duurzaam helpen wij je de accommodatie van je sportvereniging te verduurzamen.

Voor wie?

De ondersteuning vanuit Drenthe Sport Duurzaam is voor buitensportverenigingen in Drenthe, die zelf verantwoordelijk zijn voor het beheer en/of de exploitatie van de accommodatie. Bij een buitensportvereniging wordt de sport buiten beoefend. Denk aan voetbal, korfbal, hockey of tennis.

Wat kun je verwachten?

Heb je de accommodatie van je buitensportvereniging in eigen beheer of exploiteer je het en wil je besparen op je energierekening? Wij denken met je mee. Het begint met de gratis energiescan. Hiermee krijg je een eerste indicatie van hoe het gesteld is met je sportaccommodatie. Met een warmtecamera wordt gekeken waar het pand energie verliest en waar ruimte is voor verbetering. Ook alle andere zaken die te maken hebben met de energiehuishouding worden onder de loep genomen.

Aan de hand van de energiescan bespreken we de mogelijkheden voor de verduurzaming van je gebouw en helpen we je gratis met een onafhankelijke ondersteuning en advies bij het opstellen van een plan van aanpak. Ook denken we mee in het maken van een financierings-/exploitatieplan, het opvragen van offertes rond maatregelen en het aanvragen van financiering. Wij zijn op de hoogte van alle landelijke en lokale subsidies en regelingen, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van deze mogelijkheden.

Gratis energiescan

Vraag hier je gratis energiescan aan. Hiermee krijg je een eerste indicatie van hoe het gesteld is met je sportaccommodatie. Met een warmtecamera wordt gekeken waar het pand energie verliest en waar ruimte is voor verbetering. Ook alle andere zaken die te maken hebben met de energiehuishouding worden onder de loep genomen. Een waardevolle eerste stap naar energiebesparing voor jouw sportvereniging! Vraag de scan meteen aan via onderstaande knop. Zet in deze e-mail duidelijk de naam van je sportvereniging, soort sport, aantal leden, of de accommodatie in eigen beheer is en telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon bij jouw vereniging. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

Vraag de energiescan aan

Succesverhaal

De verduurzaming van Achilles 1894

Als inspiratie hebben we een film gemaakt van het succesverhaal van de verduurzaming van voetbalvereniging Achilles 1894. Bekijk hier hoe ze deze verduurzaming hebben aangepakt en welke tips zij hebben voor sportverenigingen die aan de slag willen met duurzaamheid.

Samenwerking

Drenthe Sport Duurzaam is een provinciaal samenwerkingsverband van SportDrenthe, het Drents Energieloket en de Natuur- en Milieufederatie Drenthe. Bij de uitvoering werken we nauw samen met de gemeenten en diverse sportbonden, zoals de KNVB, KNLTB en KNKV. Het project is ontstaan op initiatief van Provincie Drenthe en wordt door de provincie gesubsidieerd.

Aan de slag?

Ben je bestuurslid en wil je meer informatie of weten of jouw vereniging hiervoor in aanmerking komt? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of neem contact op met het Drents Energieloket.

Neem contact op

Ervaringsverhaal

Een op het oog vrij nieuw gebouw, maar ook hier viel nog veel winst te halen uit energiebesparing. In 2016 startte ook hier het proces met een energiescan waarbij het hele gebouw werd bekeken. Zelfs het gebruik de koelkasten en vriezers, grote energievreters, werden meegenomen. Vervolgens is een werkgroep in het leven geroepen met 2 bestuursleden en 4 gedreven leden en zijn direct aan de slag gegaan.

Ervaringsverhaal

VV Noordscheschut, een club met 600 leden en 30 elftallen, begon 3 jaar geleden met de eerste maatregelen nadat van de accommodatie een energiescan was gemaakt.  De eerste maatregel bestond uit de aanschaf van een elektrische robotmaaier, die geheel geprogrammeerd over alle velden rijdt. Vervolgens werden de kleedkamers gerenoveerd en de kantine onder handen genomen met isolerend glas en lichtsensoren. Ook draait de club mee in een pilot rondom afvalscheiding. Een actie niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee van de club. Het aantal containers met restafval daalde met 75%!