Succesvolle crowdfunding voor zonnepanelen in Witteveen

14 augustus 2019

14 augustus 2019

In Witteveen kon iedereen door middel van een unieke crowdfunding profiteren van de zonne-energie die wordt opgewekt bij het bedrijf Biovender. Er was plek voor 1.650 zonnepanelen op de verschillende daken aan de Meester JB Kanweg 105 en deze zijn succesvol geïnstalleerd. Het project Zonnedak Bloemen produceert sinds eind februari 2019 zonnestroom en heeft inmiddels al meer dan 245.000 kWh opgewekt waar een kleine 500 ZonneDelers van profiteren! Zo kan iedereen, ook mensen zonder een eigen geschikt dak voor zonnepanelen, bijdragen aan meer duurzame energie.

Bij het bedrijf Biovender in Witteveen hadden ze op verschillende panden daken beschikbaar voor zonnepanelen. Daar wilden zij graag gebruik van maken. Biovender biedt een keten van diensten aan in het bewerken en verwerken van organisch afval en mest. In de dienstverlening creëren zij duurzame oplossingen om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen en mineralen en grondstoffen terug te winnen. Nu zetten zij een volgende duurzame stap in de bedrijfsvoering. Het bedrijf Biovender heeft in samenwerking met ZonnepanelenDelen het initiatief gestart om te zorgen voor meer duurzame energie.

Deelnemers zien de persoonlijke opbrengst van de zonnepanelen live de via een mobiele app. ZonneDeler Daan: “Mooi om zo dak voor dak vol met zonnepanelen te krijgen. Het is een goed initiatief. Zet hem op! Het eigen dak is al vol met zonnepanelen, maar kom niet aan de stroomproductie die nodig is om alles op te wekken voor het eigen gebruik. Zo kan dat wel.”

De deelnemers ontvangen jaarlijks de opbrengst van de zonnepanelen, net zoals zonnepanelen op het eigen dak, afhankelijk van de daadwerkelijke zonnestroom productie en de dan geldende prijzen. Daarbij krijgen ze ook gedurende de looptijd elk jaar de inleg via lineaire aflossingen weer terug.

Met de installatie van het zonne-energieproject zal jaarlijks ongeveer 468.000 kWh worden opgewekt, dat staat gelijk aan de het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 160 huishoudens. Op basis van de huidige cijfers in Nederland geeft dat een jaarlijkse CO2-uitstoot besparing van 200.000 kilo.

Via de website ZonnepanelenDelen zijn al eerder 68 zonne-energieprojecten succesvol gerealiseerd met meer dan 135.000 zonnepanelen. Via het platform ziet men altijd live de opbrengsten van de zonne-energieprojecten en kan men eventueel voor eigen inzicht ook de slimme meter koppelen om exact te weten hoeveel er thuis wordt verbruikt en buiten het eigen huis wordt opgewekt.

 

Bedrijven