Deel je verhaal

Ben je blij met jouw verbeterde woning en wil je anderen laten zien dat energie besparen niet moeilijk is? Deel jouw verhaal van het verduurzamen van je huis.

Ervaringsverhalen

Je hebt geïnvesteerd in een duurzaam huis. De koude vloer is verleden tijd en vol trots wek je je eigen energie op met zonnepanelen. Wij zouden het erg leuk vinden als je jouw verhaal wilt vertellen, want daarmee inspireer je andere inwoners!

Veel mensen twijfelen over energiezuinige maatregelen, want op internet zien ze door de bomen het bos niet meer. Er is zó veel informatie beschikbaar… Jouw verhaal helpt! Ben je blij met jouw verbeterde woning en wil je anderen laten zien dat energie besparen niet moeilijk is? Schrijf je dan hiernaast in zodat we je kunnen benaderen. Op deze manier geven we andere bezoekers een schat aan betrouwbare informatie.

Deel je verhaal

Ervaringsverhaal

24/04/2020 | Tekst en beeld: Jorine van Nifterik, projectmedewerker Drents Energieloket. Assen - In het voorjaar van 2019 valt het oog van Peter Koops en zijn vrouw op een 100 jaar oude woning in Assen. Niet veel later besluiten ze het te kopen. Omdat, op de buiten muren na, bijna alles aangepakt moet worden, kiezen ze er voor om het huis te verduurzamen en aardgasloos te maken. Het meest bijzondere is de manier waarop de woning is geïsoleerd. Het Drents Energieloket was nieuwsgierig en ging langs om te zien wat Peter gedaan heeft aan zijn huis, en waarom. 

31/01/2020 | Tekst en beeld: Jorine van nifterik, projectmedewerker van het Drents Energieloket Het is waterkoud wanneer ik op donderdagmiddag vanaf de bushalte in Exloo naar het huis van Drentse energiecoach Geert Deekens wandel. Ik moet even zoeken, want ik ben nog nooit in dit deel van Drenthe geweest, maar zodra Geert de deur open doet voel ik me welkom. Sinds een aantal maanden is Geert vrijwillige energiecoach aan huis. Hiervoor volgende hij een laagdrempelige opleiding van vijf avonden. Na deze af te hebben gerond mag hij nu verkennende energiescans uitvoeren bij Drentse huishoudens die graag willen weten wat ze kunnen doen om te verduurzamen.