Zon Zoekt Drent

Vragen over zonnepanelen of een zonneboiler? Vraag het Drents Energieloket.

Zon Zoekt Drent

Elk voorjaar voeren wij de campagne Zon zoekt Drent. Met deze campagne willen we Drentse inwoners stimuleren om zelf duurzame energie op te wekken in hun woning, door de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler. We houden je op de hoogte van alle interessante ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie en vertellen je alle (lokale) financieringsmogelijkheden. Tijdens de informatieavonden in jouw gemeente organiseren we een bedrijvenmarkt, zodat je meteen in gesprek kunt met een lokale installateur. In 2018 start de volgende campagne Zon zoekt Drent. Heb je tot die tijd vragen over zonne-energie? Stel ze gerust!

Zonnetour

De Zon zoekt Drent campagne 2017 is afgelopen. Maar daarom hoeft je zoektocht naar zonne-energie niet te stoppen. In 2018 is er weer een campagne. Heb je tot die tijd vragen over de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler?
Neem contact met ons op!

Naar de contactpagina

Stappenplannen

Ben je ook nieuwsgierig of zonnepanelen iets voor jou zijn? Of voor de buren?
Je kunt er ook voor kiezen om individueel of met je buren zonnepanelen aan te schaffen. Samen aanschaffen zorgt niet alleen voor meer zonne-energieopwekking, maar is ook voordeliger.

Stappenplan individueel Stappenplan collectief

Is je dak geschikt?

Check met de Zonnekaart of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Zonnekaart

Bedrijven

Financiering

De zonnelening is een lening van de provincie Drenthe voor het opwekken van zonne-energie. Deze lening liep gedurende vier jaar, van 2014 t/m 2017. De lening is ingezet om particuliere woningbezitters te stimuleren voor de aanschaf van zonnepanelen, zonneboiler of andere techniek gericht op het winnen van zonne-energie. Een aantal gemeenten zetten de Zonnelening voort in 2018. Kijk op de website van SNN, zie link hieronder, om te zien welke gemeenten dit zijn.

Lees meer

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis of appartement te financieren. De zeer lage rente (0.7% – 1,5%) maakt het misschien wel mogelijk, dat u met de gerealiseerde besparing de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening kan dekken. Het maximale leenbedrag bedraagt €25.000. Wilt u echter uw woning of appartement Zeer Energiezuinig maken, dan kunt u maximaal €40.000 lenen. Gaat u uw woning renoveren naar Nul Op De Meter, dan bedraagt het maximale leenbedrag zelfs €50.000.

Lees meer

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de BTW op aanschaf- en installatiekosten van de Belastingdienst terugvragen.

Lees meer

Ervaringsverhaal

‘Een mooi wattrijk weertje vandaag hé?’ begroet Wim Piersma ons tevreden, deelnemer aan de Duurzame Huizen Route uit Assen. Zijn zonnepanelen liggen er mooi bij in de zon. Met een leeftijd van bijna 80 jaar staat hij met veel passie voor duurzaam wonen in het leven. Zijn gas- en elektriciteitsverbruik is laag: ‘De besparing zit hem in de kleinste dingen. Het is een manier van leven,’ aldus Wim. Het team van de huizenroute ging bij hem op bezoek.