Zon Zoekt Drent

Overweeg je zonnepanelen aan te schaffen om je eigen schone energie op te wekken? Wil je weten of je dak geschikt is? Wat het oplevert? Of er subsidies beschikbaar zijn? Wij zijn onafhankelijk en denken graag met je mee. Ga ook voor zonne-energie in jouw woning. Doe de checks!

Ontdek of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen

Voor zonnepanelen is de ligging van je dak belangrijk. Maar niet elk dak hoeft daarvoor op het zuiden te liggen. Wil je weten of jouw dak geschikt is, doe de check en vul de zonnekaart in. Wij helpen je vervolgens graag verder met onafhankelijk en kosteloos advies over zonnepanelen.

Zie direct wanneer je gaat verdienen met zonnepanelen

Zonnepanelen verdienen, met de regeling die in maart 2020 werd aangekondigd en in gaat in 2023, in zo'n negen jaar terug. Wil je weten wat zonnepanelen in jouw geval opleveren, doe dan de check. Wij helpen je vervolgens graag met een onafhankelijk en kosteloos advies voor de overstap naar zonnepanelen.

Aan de slag

Meteen aan de slag met zonnepanelen? Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van zonnepanelen? Wat kost het ongeveer en wat levert het op? Bekijk hier ons stappenplan.

Stappenplan individueel

Doe het samen

Zonnepanelen of een zonneboiler aanschaffen kun je ook samen met je buren doen. Samen aanschaffen zorgt niet alleen voor meer zonne-energieopwekking, maar is ook voordeliger. Lees hier ons stappenplan voor een collectieve inkoop in je buurt.

Stappenplan collectief

Advies?

Heb je vragen over zonnepanelen of zonneboilers? Of heb je asbest in je dak of moet je dak nog geïsoleerd worden? Je kunt bij het Drents Energieloket terecht voor een totaaladvies. We helpen je verder met je vragen en kunnen je vertellen welke financiële regelingen er zijn om je aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler te financieren.

Contact

Nieuwe regeling 2023

Een nieuwe salderingsregeling voor zonnepanelen leidt tot een kleiner financieel rendement voor de burger, maar de aanschaf van zonnepanelen blijft een aantrekkelijke investering. Dat meldt de voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal op basis van een doorrekening van de nieuwe regeling. Minister Wiebes maakte de details daarvan eind maart 2020 bekend. Lees hier meer

Financiering

De salderingsregeling voor zonnepanelen is verlengd tot 2023. Daarna vindt een stapsgewijze afbouw plaats tot 2031. Na deze periode zal de thuisaccu erg interessant worden.

Lees meer

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis of appartement te financieren. De zeer lage rente (0.5% – 1.3%) maakt het misschien wel mogelijk, dat u met de gerealiseerde besparing de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening kan dekken. Het maximale leenbedrag bedraagt €25.000. Wilt u echter uw woning of appartement Zeer Energiezuinig maken, dan kunt u maximaal €50.000 lenen. Gaat u uw woning renoveren naar Nul Op De Meter, dan bedraagt het maximale leenbedrag zelfs €65.000.

Lees meer

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de BTW op aanschaf- en installatiekosten van de Belastingdienst terugvragen. Dit kan nu ook met terugwerkende kracht, maar moet wel binnen zes maanden na het jaar van aankoop gebeuren.

Lees meer

Is je dak niet geschikt?

Is je dak niet geschikt voor zonnepanelen? Ook dan is er een oplossing. Via een zogenoemde postcoderoos kan je zonnepanelen kopen die op een andere locatie liggen. Wij kunnen nagaan of er in jouw omgeving een mogelijkheid is voor inkoop van zonnepanelen via een collectief zonnedak.

Bekijk de mogelijkheden

Ervaringsverhaal

‘Een mooi wattrijk weertje vandaag hé?’ begroet Wim Piersma ons tevreden, deelnemer aan de Duurzame Huizen Route uit Assen. Zijn zonnepanelen liggen er mooi bij in de zon. Met een leeftijd van bijna 80 jaar staat hij met veel passie voor duurzaam wonen in het leven. Zijn gas- en elektriciteitsverbruik is laag: ‘De besparing zit hem in de kleinste dingen. Het is een manier van leven,’ aldus Wim. Het team van de huizenroute ging bij hem op bezoek.