Zon Zoekt Drent

De campagne Zon zoekt Drent gaat weer van start! Ga je ook voor zonne-energie in jouw woning?

Zon Zoekt Drent

Dit jaar ziet onze succesvolle campagne er iets anders uit. Geen informatieavonden per gemeente, maar in elf gemeenten een ‘collectief’ inkooptraject in samenwerking met :SLIM wonen met energie. ‘Zongemak’ maakt de aankoop van zonnepanelen mogelijk op een laagdrempelige, gemakkelijke manier. Alles wordt voor je geregeld, tegen de laagste prijs. Het Drents Energieloket staat het gehele traject klaar om woningeigenaren te voorzien van onafhankelijk advies. Is het dak van je woning niet geschikt voor zonnepanelen? Ook dan is er een mooie oplossing. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen aan de provinciale doelstelling om in 2040 energieneutraal te wonen.

 

 

Met Zongemak gemakkelijk panelen op je dak

‘Zongemak’ maakt de aankoop van zonnepanelen mogelijk op een laagdrempelige en eenvoudige manier. Maar hoe? In 11 gemeenten zal :SLIM wonen met energie een inkooptraject uitvoeren. Hierover ontvangt u een brief. Een gecertificeerde installateur krijgt de opdracht om voor een geselecteerd gebied een aanbod te maken. De woningeigenaren krijgen zo een aanbod voor zonnepanelen van optimale kwaliteit tegen de laagste prijs. Voor een eenmalige bijdrage van 20 euro komt een adviseur bij u thuis om te kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Op basis van dit advies wordt een vrijblijvend aanbod gedaan. Bij akkoord worden de werkzaamheden binnen een aantal maanden uitgevoerd. Zo wordt een hele wijk of gebied voorzien van zonne-energie. De inkooptrajecten voert :Slim wonen met energie uit in opdracht van de Drentse gemeenten.

Aan de slag

Meteen aan de slag met zonnepanelen? Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van zonnepanelen? Wat kost het ongeveer en wat levert het op? Bekijk hier ons stappenplan.

Stappenplan individueel

Doe het samen

Zonnepanelen of een zonneboiler aanschaffen kun je ook samen met je buren doen. Samen aanschaffen zorgt niet alleen voor meer zonne-energieopwekking, maar is ook voordeliger. Lees hier ons stappenplan voor een collectieve inkoop in je buurt.

Stappenplan collectief

Advies?

Heb je vragen over zonnepanelen of zonneboilers? Of heb je asbest in je dak of moet je dak nog geïsoleerd worden? Je kunt bij het Drents Energieloket terecht voor een totaaladvies. We helpen je verder met je vragen en kunnen je vertellen welke financiële regelingen er zijn om je aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler te financieren.

Contact

Bedrijven

Financiering

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis of appartement te financieren. De zeer lage rente (0.7% – 1,5%) maakt het misschien wel mogelijk, dat u met de gerealiseerde besparing de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening kan dekken. Het maximale leenbedrag bedraagt €25.000. Wilt u echter uw woning of appartement Zeer Energiezuinig maken, dan kunt u maximaal €40.000 lenen. Gaat u uw woning renoveren naar Nul Op De Meter, dan bedraagt het maximale leenbedrag zelfs €50.000.

Lees meer

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de BTW op aanschaf- en installatiekosten van de Belastingdienst terugvragen. Dit kan nu ook met terugwerkende kracht, ongeacht het jaar waarin je de zonnepanelen hebt aangeschaft.

Lees meer

Is je dak geschikt?

Check met de Zonnekaart of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Je ziet hoe de ligging van jouw dak is en wat de geschatte terugverdientijd is.

Zonnekaart

Is je dak niet geschikt?

Is je dak niet geschikt voor zonnepanelen? Ook dan is er een oplossing. Via een zogenoemde postcoderoos kan je zonnepanelen kopen die op een andere locatie liggen. Wij kunnen nagaan of er in jouw omgeving een mogelijkheid is voor inkoop van zonnepanelen via een collectief zonnedak.

Bekijk de mogelijkheden

Ervaringsverhaal

‘Een mooi wattrijk weertje vandaag hé?’ begroet Wim Piersma ons tevreden, deelnemer aan de Duurzame Huizen Route uit Assen. Zijn zonnepanelen liggen er mooi bij in de zon. Met een leeftijd van bijna 80 jaar staat hij met veel passie voor duurzaam wonen in het leven. Zijn gas- en elektriciteitsverbruik is laag: ‘De besparing zit hem in de kleinste dingen. Het is een manier van leven,’ aldus Wim. Het team van de huizenroute ging bij hem op bezoek.