Zonnepanelen, hoe pak je dat aan?

24 juli 2019

24 juli 2019

Het Drents Energieloket is in mei begonnen met de campagne ‘Zon zoekt Drent’ om de huizenbezitter in Drenthe nog meer bewust te maken van de voordelen van zonnepanelen en om te helpen bij vragen.

 

Want waar moet je nou eigenlijk aan denken bij de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler? Is je dak geschikt of moet je eerst nog aan de slag met dakisolatie? En welke regelingen zijn er om de aanschaf te financieren? Wij geven antwoord op deze en meer vragen.

 

Dak geschikt?

Voor zonnepanelen is de ligging van het dak belangrijk. Maar niet elk dak hoeft daarvoor op het zuiden te liggen. Wil je weten of je dak geschikt is, doe dan de check en vul de zonnekaart in. Je hoeft daarvoor alleen je adres in te vullen.

 

Wat levert het op?

Wil je weten wat zonnepanelen in jouw geval opleveren? Vul dan via onze website de checklist van Milieu Centraal in. Het invullen kost enkele minuten en daarna weet je hoeveel panelen er op het dak passen, wat de investering daarvoor ongeveer is en wat de besparing op je elektriciteitsrekening ongeveer zal zijn. Zonnepanelen verdienen hun investering gemiddeld in zeven tot acht jaar terug.

 

Aan de slag
Voor wie aan de slag wil met zonnepanelen, staat op onze website een handig stappenplan: voor individuen en voor collectieven. Heb je daarnaast nog hulp nodig? Wilt je bijvoorbeeld weten welke financiële regelingen er zijn om de aanschaf van zonnepanelen te financieren? Dan helpt het loket je graag verder. Zij geven onafhankelijk en kosteloos advies.

Bedrijven